Catalogul candidaţilor la Consiliul Judeţean Iaşi(I)!

Din start să remarcăm că bătălia pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi, spre deosebire de cea pentru primărie, este mai mult o treabă de partid, pentru că este greu ca un om să reuşească în timp foarte scurt să se facă cunoscut în tot judeţul. Deasemenea , media are mai puţină influenţă în mediul rural. Vectorii care vor duce la victoia sau înfrîngerea unuia sau altuia dintre candidaţi vor fi oamenii din terioriu.

Bogdan Cojocaru(PSD)-Fără apariţii spectaculoase în media , fără propuneri de proiecte, social-democratul practic nu face mai nimic. Spre deosebire de colegul său de partid candidat la primăria Iaşi, Cojocaru este cotat, încă, ca principal favorit. Treaba i-o face maşinăria de partid din judeţ, numeroasă disciplinată şi experimentată. Nota -5(pentru că este lider în sondaje, nu pentru altceva)

Costel Alexe(PNL)-Problemele lui Alexe pornesc de la faptul că în judeţ liberalii nu sînt tot atît de puternici ca PSD.Pe municipiu îi va fi greu pentru că persoana care teoretic îi este cel mai apropiat aliat, primarul Mihai Chirica, urmăreşte şefia PNL Iaşi. Cu Alexe învingător , asta devine imposibil. În plus, spre deosebire de Cojocaru, Alexe are un deficit de imagine , legat de dosarele penale în care este inculpat. În ciuda faptului că nu considerăm mandatul său drept unul slab(nici n-a rupt gura tîrgului, totuşi!)Alexe are şansa a doua. Nota-5

Petru Movilă(ADU)-Movilă trebuie să lupte de unul singur . În primul rînd pentru că atît USR , cît şi Forţa Dreptei, sînt foarte slabe sau chiar inexistente la nivel de judeţ.Surplusul de voturi care ar putea veni de pe municipiul Iaşi este şi el problematic, votanţii lui Marius Bodea avînd reticenţe în a-i acorda votul. Movilă compensează printr-o foarte bună cunoaştere a judeţului şi problemelor sale şi prin numeroasele relaţii umane legate în cursul deselor sale deplasări în teritoriu. De cîştigat, însă, nu poate. Nota-5,5

Marius Ostaficiuc(AUR)-Candidatul partidului lui George Simion a reuşit să crească în intenţiile de vot la nivel de judeţ. Acest lucru se datorează faptului că a fost însărcinat cu organizarea filialelor din judeţ ale AUR, ocazie cu care s-a putut face cunoscut cam peste tot. Spre deosebire de Movilă, va beneficia şi de aportul de voturi al colegului de tandem electoral, Tudor Ciuhodaru. Nu credem că va cîştiga, dar, oricum, va realiza mai mult decît se prognozase iniţial. Nota-6.

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*