Cine va beneficia de pe urma gafei lui Ciolacu?

Premierul Marcel Ion Ciolacu a dat cu mucii în fasole!Afirmaţia sa relativ la moldoveni a stîrnit furia a numeroşi locuitori din zona estică a României, iar asta nu va rămîne fără urmări în viitoarele alegeri.
Cine va beneficia?

Din capul locului trebuie să vedem care au fost poziţionările relativ la datul cu bîta în baltă practicat de Ciolacu. Nimic de la social-democraţii ieşeni. Firesc, şefu-i şef orice ar spune, chiar dacă i-ar înjura şi de mamă. În mod surprinzător, nimic pe temă nici de la Petru Movilă, moldovean get-beget.

S-au poziţionat ferm la adresa premierului canidatul AUR la CJ, Marius Ostaficiuc şi candidatul PNL la CJ, Costel Alexe.Dar de cîştigat va avea doar primul. În urma vorbelor lui Ciolacu se vor detaşa de PSD votanţi marginali ai social-democraţilor, nu cei din nucleul dur. Şi doar nu-şi inchipuie cineva că vor trece la PNL sau ADU. Vor pune ştampila pe AUR. Cît va cîştiga AUR la Iaşi şi pe întragă Moldovă? E greu de estimat, dar cu siguranţă vor fi ceva voturi.Ca un aside, în urma cu 20 de ani premierul Adrian Năstase, aflat în competiţie pentru preşedinţia României cu Traian Băsescu, a jignit votanţii de atunci ai PRM. Drept urmare, Băsescu a ieşit preşedinte la mustaţă, voturile PRM-iştilor fiind decisive.

Una peste alta, Ciolacu s-a dovedit a fi un bun agent electoral pentru AUR. Dacă va pierde alegerile de pînă în toamnă inclusiv, poate ar trebui ca George Simion să ia în calcul oferirea unui loc eligibil pentru parlamentare lui Ciolacu. Agenţii buni trebuie recompensaţi în vreun fel, nu lăsaţi de izbelişte!

Trimiteti mai departe