Lupta pentru primăria Iaşi şi CJ Iaşi! Situaţia la zi!

Pentru primăria Iaşi, lucurile sînt cumva clare. Dacă nu vin ruşii peste noi şi se anulează alegerile, nu ne atacă jupiterienii sau Chirica nu este ridicat dis de dimineaţă din pat şi dus la ţuhaus, actualul locatar al palatului Roznovanu va cîştiga. Cît despre ceilalţi, doar trei mai contează, restul fiind în marja de eroare, adică la sub 3%. Marius Bodea(ADU), nici nu urcă, nici nu coboară, lucru nemaipomenit pentru el fiindcă, efectiv, nu face nimic. Başanişcu(PSD) este în uşoară creştere, dar opinăm că nu va face, totuşi, scorul partidului. Unul din motive este cel de-al patru candidat ,Tudor Ciuhodaru(AUR),şi el în uşoară creştere, care va rupe ceva din voturile PSD.

În ce priveşte CJ Iaşi, aici lucrurile sînt mult mai complicate. Se ştia de la început că bătălia se va da între Costel Alexe(PNL) şi Bogdan Cojocaru(PSD). Teoretic, prima şansă aparţinea lui Cojocaru, reprezentantul unui partid mai puternic, la care adaugăm şi dezertările din PNL către PSD. Practic, lucrurile nu stau aşa. Imobilismul şi lipsa de carismă a lui Cojocaru fac ca, la momentul scrierii acestor rînduri, Alexe să fie cel care este în faţă. Cu un avantaj foarte mic, este adevărat, dar, totuşi, avantaj. Cum nu-l vedem pe Cojocaru capabil să ia judeţul la pas, comună cu comună, şi neavînd nici vorbe pe el să spună oamenilor, în ecuaţie întră alţi doi candidaţi:Petru Movilă(ADU) şi Marius Ostaficiuc(AUR).

Movilă, cu o cotă bună, va rupe voturi de la Costel Alexe. Ostaficiuc, neaşteptat pentru mulţi, este şi el în creştere, şi, tot la fel de neaşteptat, va rupe mai mult de la PSD decît se estima iniţial.

În aceste condiţii, Movilă şi Ostaficuc vor fi fi cei care vor decide numele viitorului preşedinte al CJ Iaşi. Meciul e dur şi se joacă, neîncumetîndu-ne să pronosticăm un învingător!

Trimiteti mai departe