Cui îi pasă dacă Iohannis va deveni sau nu secretar general al NATO?

Parcă trăim în paralel cu viaţa reală!

Subiectul numărul unu al majorităţii televiziunilor în aceste zile este aprecierea şanselor lui Klaus Iohannis de a prelua funcţia de secretar general al NATO. Tot soiul de specialişti apăruţi din neant îşi dau cu părerea, sînt citaţi foşti, actuali şi viitori ambasadori, intervin pe telefon fini cunoscători ai geopoliticii de care n-a auzit nimeni, ce mai, dezbateri serioase.

În timpul ăsta, problemele reale ale României sînt cu totul şi cu totul altele. Ca să nu o lungim cu vorba le rezumăm. Sărăcie lucie care tinde să devină mai strălucitoare decît soarele. Şi pe distinşii(sanchi!) analişti îi doare capul dacă stimatul nostru prezident îşi va găsi un loc de muncă în care să nu facă nimic şi să încaseze lovele babane după ce îşi termină mandatul.

Iar dacă ajunge secretar general, ce? Ce o să facă acolo? Nimic, aşa cam ca Geoană. N-a făcut în 10 ani de mandat nimic pentru ţară şi va face de acum încolo? L-o fi apucat brusc patriotismul? Hai, lăsaţi-mă! Vrea şi el o sinecură şi atît , că doar NATO e SUA , iar decizile se iau de către baştanii americani şi nu de cel pus în vitrină cu titulatura de secreatr general.

Chiar nu revenim cu picioarele pe pămînt? Mai bine ne uităm că în fiecare zi un produs oarecare are alt preţ, că vor creşte taxele şi impozitele şi alte alea ale vieţii de zi cu zi. Pe noi, însă, ne doare de ce o să facă Iohannis!Serios?

Trimiteti mai departe