Cine va cîştiga de pe urma legiferării traseismului politic?

Guvernul a mai făcut una!

Cică, tu, primar, poţi să-ţi schimbi culoarea politică acum, în prag de alegeri, fără să-ţi pierzi mandatul.Sigur, trebuie să îţi declari noua orientare politică cu mai mult de 60 de zile înainte de alegeri. Cum astea locale se ţin pe 9 iunie, reiese că de azi pînă pe 9 aprilie e liber la traseismul politic. Mare scofală! De parcă primarii din comunele noastre, că ei sînt cei vizaţi, ar da vreo doi bani pe ideologii politice şi alte alea bune de făcut să caşte ochii mari fraierii. Sînt oameni practici. Vor să fie şefi în continuare şi atît, puţin le pasă sub sigla cărui partid.Sînt care conduc şi de peste 20 de ani, vor să lase primăria moştenire lui fii-su sau fică-sa, aşa că n-or să se împiedice ei de ceva vorbe goale.

Cei vizaţi de hotărîrea guvernului sînt primarii PMP şi USR.Vor fi dezertări? Garantat, şi încă multe. Motivul? Păi, alianţa actuală de guvernare se dă de pe acum cîştigătoare de alegeri şi, dacă va fi aşa, de la ei vor veni banii.Ori, să ratezi primirea unui sac de bani nu se face. Aşteptaţi-vă la schimbări de orientare politică masive.

Şmenul ăsta are, însă, şi un mic chichjrez. Unde vor trece cei care s-au săturat să facă politică PMP sau USR? La PSD sau la PNL?Aici cred că liberalii ar fi trebuit să se gîndească bine înainte de a fi coautori la hotărîrea de guvern care a fost dată. Fiindcă s-ar putea ca nu numai ăştia de pripas să treacă masiv la PSD, ci chiar şi de-ai lor. Şi atunci?

Trimiteti mai departe