Despre palatul faraonic al lui Iohannis!

Trebuie să spunem cîteva vorbe şi despre palatul imperial care i se construieşte lui Iohannis.

Înţelegem perfect că stimatul şi iubitul nostru prezident îşi pregăteşte un culcuş poleit cu nestemate pentru retragere. La cît a bătut lumea asta în lung şi-n lat, la braţ cu distinsa sa consoartă, fără îndoială că merită. Din păcate pentru el, aşa ceva nu se face într-o ţară de sărăntoci, în care oamenii aşteaptă orele afişate pentru reducere ca să-şi ia ceva de mîncare, în care trebuie să faci împrumut bancar, cu costurile viitoare aferente, ca să te menţii pe linia de plutire în ce priveşte plata utilităţilor şi altor alea. Opinăm, cu respectul şi consideraţia de care îl asigurăm pe prezident, că mai nimerit ar fi fost ca, din caşcavalul pus deoparte, să-şi fi renovat una din cele şase case pe care le deţine.

Îl înţelegem şi pe apreciatul nostru prim-ministru Marcel Ciolacu, cînd, în urmă cu două zile a spus reporterilor că nu ştie nimic despre problema în chestiune. Nu-i o noutate, el niciodată nu ştie nimic despre ce-i doare pe români.

Revenind la un ton serios , parcă asistăm la construcţia unui palat al vreunui despot din orientul antic. Mai rămîne ca Iohannis să vrea şi-o piramidă, iar soţia grădini suspendate.

P.S. Nici o vorbă despre subiect de la marii corifei ai eticii, moralei şi alte alea. Singura reacţie de bun simţ, adecvată situaţiei, a produs-o George Simion şi al său AUR. Nimic de la celelate partide, care tac ca scroafa în păpuşoi. Nimic de la organizaţiile civice, etice, morale etc. Nimic nici de la populaţie. Şi ne mai mirăm că este unul în ţara asta care face, efectiv, tot ce vrea muşchii lui!

Trimiteti mai departe