Se conturează echipele Primărie-CJ ale partidelor ieşene!

Tandemurile electorale pentru primăria Iaşi-CJ Iaşi ale partidelor mai vechi sînt deja formate. Tot ce lipseşte sînt anunţurile oficiale, dar şi acestea se vor produce în scurt timp.

Primul tandem, care nici măcar nu mai trebuia anunţat, este cel al PNL. Chirica-Alexe, adică titularii funcţiilor de primar , respectiv preşedinte al CJ.

La PSD, anunţul oficial se va face la mijlocul lunii, după alegerile interne din partid. Ca într-o adevărată democraţie, Bălănişcu şi Cojocaru vor candida singuri, asta dacă nu se va găsi un consultant ceva mai inteligent care să spună”nu merge chiar aşa” şi să li arunce şi lor cîte un contracandidat. Tot ei vor fi şi candidaţii la primărie(Bogdan Bălănişcu) şi CJ (Bogdan Cojocaru)

La Alianţa Dreapta Unită, se ştia de mult că Marius Bodea va fi candidatul la primărie. Vă putem informa că la preşedinţia CJ Iaşi va candida Petru Movilă.

Din partea AUR, ceaţă totală. Să avem parte de un tandem Puşcaşu-Paraschiv? Ar fi o posibilitate. Faptul că respectivii doi au fost membri şi pe la alte partide, chiar deţinători de funcţii publice, îi face să aibă notorietate mai mare decît cei doi deputaţi AUR de Iaşi, Albişteanu şi Ivănuţă , care sînt cunoscuţi de membrii de partid şi cam atît.

Şi la SOS România vedem probleme. Singurul de acolo cu notorietate este Dragomir Tomaşeschi, ceea ce face obligatorie candidatura sa. Unde? La CJ? La primărie? Cine va fi colegul de echipă? Dar este cineva acolo care poate juca acest rol?Întrebări…

La cum arată lucrurile acum, ne îndreptăm spre o nouă victorie a lui Chirica la primărie, în vreme ce bătălia pentru CJ se anunţă foarte echilibrată. Pe Cojocaru îl vedem fără prea mare potenţial electoral, dar voturile împotriva sa se vor divide cel puţin în două, Alexe trebuind să ţină cont că pe tarlaua sa joacă şi Movilă care, deşi nu îl vedem cîştigător, nu este lipsit de potenţial electoral.

Dacă Alexe şi Chirica primesc condamnări pînă în ziua alegerilor, analiza de mai sus îşi pierde valabilitatea, iar şansele competitorilor rămaşi se schimbă.

Pînă atunci, vedem că PNL, PSD şi ADU vor obţine undeva între 78 şi 80%, restul mergînd la AUR , SOS România şi la partidele care vor intra la redistribuire.

Trimiteti mai departe