Catalogul candidaţilor la primăria Iaşi(II)

Începînd de azi vom monotoriza extrem de atent activitatea celor care şi-au anunţat, sau este sigur că şi-o vor anunţa în viitor, candidatura la funcţia de şef al administraţiei locale ieşene. Vor fi puse note pentru candidatul X, funcţie strict de modul în care acţiunile sale din săptămîna trecută îl ajută sau nu în atingerea scopului propus. Deocamdată îi avem pe Mihai Chirica, Marius Bodea, Bogdan Bălănişcu. Intră aici şi Tudor Ciuhodaru. Este neclar dacă ultimul va avea sau nu sprijinul vreunui partid politic, dar intenţia de a candida şi-a anunţat-o. Pe măsură ce vor apare şi alţi candidaţi, îi vom nota şi pe ei.

Mihai Chirica-De la trecută analiză , primarul în funcţie s-a remarcat prin cîteva chestiuni. Prima a fost o gafă comică de la tribuna sărbătoririi Unirii de la 24 ianuarie. Deşi s-a încercat a se face din aceasta o veritabilă crimă, subiectul a fost lăsat repede deoparte fiindcă nu prindea. O exprimare nefericită şi atît. A doua este faptul că Mihai Chirica nu dă semne că unul din dosarele sale a ajuns pe masa judecătorilor. El şi-a expus presei planul de a-l face pe Răzvan Timofciuc viceprimar şi de a vota, concomitent, şi bugetul pe anul curs. Atitudinea cuiva care pare a-l durea la bască de problemele avute în justiţie. Dealtfel, primul judecător în dosar s-a recuzat..Dacă tura trecută l-am notat cu 3, acum îl ridicăm la 5, că parcă începe să mişte..

Bogdan Bălănişcu-Nici o mişcare, nici o vorbă, nimic, nimic, nimic. Sigur el va fi candidatul PSD? Nota 3.

Marius Bodea-Activitatea sa lasă impresia că ar avea aceiaşi echipă de consultanţi cu Bălănişcu. Nimic. Nota 3.

Tudor Ciuhodaru-Nimic, nota 3. Dealtfel, dacă nu iese cu o declaraţie explicită privind candidatura sa, vom opri monitorizarea. La urmei, urmei, oameni care să dea cu băţul în baltă sînt destui prin ţara asta.

Trimiteti mai departe