La ce bun se deplasează Marcel Ciolacu la Iaşi?

Plînsete, lamentări şi urlete la tot ieşeanul că de ce în judeţul nostru nu se face mai nimic pentru populaţie. Că de ce acolo şi dincolo se poate se poate, iar aici, nu? Răspunsul este extrem de simplu de dat. Calitatea submediocră a celor care reprezintă judeţul în relaţiile cu Bucureştiul!

Dacă pe vremuri exista un Solcanu, simpatizat de unii şi urît de alţii, chiar un Nechita, la fel simpatizat de unii şi urît de alţii, capabili să dea un pumn în masă, acum avem biete curci plouate care înafară de ”da, am înţeles” nu ştiu să spună nimic. E adevărat, slugărnicia asigură cariera, dar populaţia nu se alege cu nimic din asta.

Pe 17 curent descinde la Iaşi Marcel Ion Ciolacu, ”el lider maximo” al PSD(vedem pînă cînd!). Scopul vizitei: ”căftănirea” lui Bogdan Bălănişcu şi Bogdan Cojocaru în poziţiile de şefi la organizaţia municipală Iaşi, respectiv judeţeană.Tot ei vor fi şi candidaţii ăartidului la primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean. Sînt ei personaje de prim-plan? Nici vorbă. Cojocaru, alintat de ”prieteni” ”Mutulică”, vegetează pur şi simplu de ceva vreme în jilţul de prefect şi atît. Bălănişcu, cotat ca fiind mai inteligent şi mai abil, se lasă greu. Nu dă nici un semn, dar mai aşteptăm. Totuşi nu putem să-i negăm calităţile. La o recentă emisiune TV a stat cuminte să-i vină şi lui rîndul la zis ceva de mă luase cu somnul. Nu ca ceilalţi din platou, băgăcioşi şi vocali. El , disciplinat şi răbdător. Calităţi bune pentru armată. Aici vorbim de politică.

Dar, ca să nu fim răi, să ne uităm şi prinprejur. Dacă cei doi ar face un pas în spate, ce cadre are PSD Iaşi? Nimic. Macovei, remarcat prin tăcere absolută. Vasilică Toma, cel pe care nici dacă mă taie cineva şi tot nu înţeleg ce caută în Parlament?

Dar poate există ceva valori prin cele două consilii. Zero. Ridicători de mînă, un guraliv din cale afară şi un lider care de fiecare dată cînd vorbeşte nu spune nimic.

Şi vă mai miraţi de ce judeţul Iaşi obţine întotdeauna praful de pe tobă…

P.S. Nici la liberali lucrurile nu stau cu mult mai bine. Despre ei , într-un viitor articol.

Trimiteti mai departe