Care ar putea fi motivul înscrierii soţiei lui Petru Movilă în SOS România?

Ştirea zilei pentru Iaşi este cea apărută în ”Dezvăluirea”. Medicul Raluca Neagu, soţia city-managerului şi preşedinte al PMP-Tomac, Petru Movilă, s-a înscris în Partidul SOS România, condus de senatorul Diana Ivanovici-Şoşoacă.

”Ne bucurăm că un om de o aşa calitate profesională ca medicul Raluca Neagu a semnat adeziunea la partidul nostru. Nu a primit nici o funcţie la înscriere, este doar un simplu membru. Despre Petru Movilă nu pot spune decît că nu am primit adeziune şi din partea dumnealui” ne-a spus, într-o discuţie telefonică , Dragomir Tomaşeschi, preşedintele SOS România judeţ Iaşi.

Ce poate să însemne asta? Ca membri ai aceleiaşi familii să aibă opinii politice diferite s-a mai văzut, ba chiar suficient de des. Este posibil să fie şi în cazul nostru o astfel de situaţie? Da, este posibil, de ce nu? Dar, în opinia noastră, mai trebuiesc luate în calcul şi alte variante.

1.O viitoare rupere a Alianţei Dreapta Unită(ADU) pe motiv că cele două partide mai mici nu aduc un plus USR-ului. Se pregăteşte terenul pentru migrare, pentru că PMP Tomac de unul singur are şanse mici de a intra în parlament.

2.S-au primit informaţii confidenţiale că speţa privind cine este şeful statutar al PMP nu va fi rezolvată în favoarea lui Tomac sau că se va amîna pronunţarea mult timp de aici încolo, situaţie în care Cristian Diaconescu va avea drept de a angaja PMP în alianţe şi nu Tomac. Membrii PMP care ar dori să candideze ar trebui să o facă sub sigla USR. dar vor accepta aceştia introducerea de intruşi pe listele lor , în condiţiile în care aportul electoral, cel puţin la momentul scrierii acestor rînduri, nu pare a acopri deranjul?

3. Marius Bodea, şeful USR Iaşi, nu se simte prea bine cu Movilă lîngă el şi a început manevre de îndepărtare. Movilă , deci, îşi pregăteşte salvarea carierii politice.

4. Joc la două capete. Măcar unul să se aleagă.

5. Pregătirea terenului pentru intrarea lui Petru Movilă în SOS România. Aici opoziţia lui Tomaşeschi ar trebui să fie maximă, pentru că nu vor exista locuri elegibile în parlament pentru amîndoi.Sigur, excepţie făcînd situaţia în care Petru Movilă s-a înţeles deja cu Şoşoacă peste capul lui Tomaşeschi.

Care dintre variante este cea mai probabilă? În opinia noastră, toate au acelaşi coeficient de probabilitate. Inclusiv varianta ”soft” cu oameni cu vederi politice diferite în cadrul aceleiaşi familii. Dar , parcă, celelalte sînt mai multe…

Trimiteti mai departe