Îşi dă Alianţa Drepta Unită(ADU) sufletul chiar după naştere?

Sondajele care au apărut în spaţiul public în ultimele zile ne-a u prezentat o situaţie care cu greu ar putea fi caracterizată altfel decît comică!Un aprtid al unei alianţe are scor mai bun decît întreaga construcţie politică!

Strînsă cu greu, după ce fusese anunţată cu mult timp în urmă, Alianţa Dreapta Unită(ADU) este cotată cu scoruri între 12 şi 14%. Asta nu ar fi deloc rău pentru alianţă. Ar garanta intrarea în parlament a lui Ludovic Orban şi a cîtorva oameni de ai lui, plus a unora dintre foştii băsişti. Ce este interesant este că, luat strict pe partide, USR este cotat cu cel puţin 14%. În termeni strict aritmetici, alianţa cam dă cu minus. În loc să fi făcut o şmecherie din care să rezulte cîţiva oameni de ai săi în plus în viitorul Legislativ, USR se vede în situaţia de a-şi fi legat cîte o ghiulea de fiecare picior. De unde vine, logic, şi întrebarea: mai stai într-o alianţă care nu îţi aduce nici un beneficiu?

În ce priveşte PMP şi Forţa Dreptei, dacă sondajele sînt reale, şi nu vedem de ce nu ar fi, acestea stau cu sabia lui Damocles deasupra capului. USR ar putea rupe oricînd o alianţă care, la prima vedere, nu le aduce căştig , ci pagubă.Forţa Dreptei nu are unde balia că, de, a plecat din PNL cu trîntit de uşi. Nici pentru PMP situaţia nu e prea roză. Ei, însă, ar avea unde şi anume în PNL. Problema e că în PNL vor cei din PMP-ul lui Cristian Diaconescu, iar aici vorbim de PMP-ul lui Tomac.

Ca o concluzie, dacă sondajele viitoare le vor confirma pe cele de zilele acestea, USR nu va avea altă soluţie decît să se desprindă din alianţă. Situaţie în care atît Forţa Dreptei cît şi PMP Tomac sînt în pom!

Trimiteti mai departe