A început lupta la cuţite în PSD Iaşi?

Conform unor surse bine informate din PSD Iaşi, fiasco-ul înregistrat de social-democraţi la Sărbătoarea Unirii din 24 ianuarie a dus la izbucnirea unuor puternice tensiuni în filială.

Să reamintim că, precum niciodată anterior, nici un lider PSD de la Bucureşti nu s-a deplasat la Iaşi.Sărbătoarea propriu-zisă, deşi, teoretic, una apolitică şi deschisă tutoror românilor, a avut cîştigători şi în plan politic. La nivel de tribună oficială, cîştigători au fost liberalii, care şi-au etalat cam toată conducerea, plus că tot ei au ţinut discursurile adresate mulţimii. La firul ierbii, în piaţă adică, căştigători au fost AUR şi SOS România. Primii şi-au arătat forţa şi numărul, iar ceilalţi coeziunea în jurul unui lider. Ca o concluzie, PSD Iaşi nu a fost în peisaj pe 24 ianuarie.

Ca o simplă opinie, slaba organizare a social-democraţilor ieşeni nu se putea ”realiza” fără vreun sabotaj din interior. Dealtfel, în partid există conturate foarte precis cîteva tabere care îşi dispută întîietatea. În ce scop? Simplu:învingătorul va face listele electorale iar pierdanţii stau următorii patru ani pe tuşă.
Conform surselor amintite, imediat după terminarea ceremoniilor din 24 ianuarie, între persoane importante din conducerea PSD Iaşi, s-a iscat o ceartă ca la uşa cortului, fiecare reproşînd ceva cuiva. Ba s-ar fi ajuns chiar şi la înjurături.

Doar un episod din lupta pentru putere din cadrul PSD Iaşi. Ea va continua încă mult timp de acum înainte!

Trimiteti mai departe