Opţiunile lui Chirica

O decizie de ieri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ) aruncă în aer politica ieşeană!

Concret, primarului Mihai Chirica i-a fost refuzată strămutarea unuia dintre procesele în care are calitatea de învinuit. Cel cu magazinele Flux, dar asta prezintă mai puţină importanţă. Ce este cu adevărat important este că primarul Iaşului nu obţine o amînare şi procesul său are tendinţa de a merge pe repede înainte. Strămutarea ar fi fost , desigur, o amînare. Procesul trebuia reluat de la zero la noua instanţă şi pînă se ajungea la pronunţare ne creştea barba de un cot.

Ce înseamnă decizia de ieri a judecătorilor? În opinia noastră este un fel de ”last warning” (ultimă atenţionare”) sau ”kind reminder” adresată primarului nostru. Ieşi din joc, acceptă ce îţi propunem, şi procesul se va finaliza Dumnezeu ştie cînd sau joacă mai departe şi vei avea parte de o condamnare taman înainte de alegerile locale. Ultima variantă i-a lăsa descoperiţi şi pe liberalii ieşeni. Pe lingă faptul că vor fi etichetaşi ca un partid care are la vîrf un penal ,vor trebui să scoată din joben şi un candidat viabil, lucru peste putinţă. Deci, consoderăm că şi PNL Iaşi a devenit brusc interesat în mătrăşirea lui Chirica.

Ca să nu mai lungim vorba, trebuie să spunem că Mihai Chirica a fost pus în faţa luării unei decizii. Iar asta trebuie să se facă repede. Odată ce lasă căruţa să se urnească ea nu va mai putea fi oprită. Timpul va arăta dacă avem dreptate sau nu!

Trimiteti mai departe