Cîteva idei despre politica ieşeană a ultimei luni!

Haideţi să vedem ce s-a întîmplat în politica ieşeană in ultimul timp!

1.Chirica şi-a făcut majoritate în Consiliul Local.

2. S-au ales viceprimarii, după opt luni de bîjbîeli.

3. Petru Movilă a devenit city-manager.

Ce urmează? Dacă primarul nostru nu v-a fi legat urmează consituirea unei adevărate majorităţi. Fiindcă la momentul actual proiectele de patrimoniu nu pot trece. Adică MIhai Chirica are o mînă în ghips. Ea poate fi vindecată cu încă patru voturi. De unde pot veni astea? De la USR ? Exclus. Doar de la PSD. Se va întîmpla asta? Greu de spus. La urma urmei, pentru ”împlinirea voinţei cetăţenilor”, ”pentru binele urbei”, etc, samd. se poate orice. Aşa , încît, dacă şeful administraţiei locale nu o dă în bară în plan juridic, ne putem aştepat la o alianţă PNL-PSD. Dealtfel de la ”centrul” ambelor partide s-a spus că trebuie făcut totul de aşa natură ca să existe o administraţie locală puternicăşi eficientă.

Şi cînd te gîndeşti că toate combinaţiile au devenit posibile datorită votului lui Cezar Baciu. Tînăr, integru, samd.Îmi aduc aminte aminte de cei care se plictisiseră de oameni de 50 plus în politică şi urlau din toţi rărunchii că vor tineri. Na-vă tineri. Su…o.

Trăgînd linie şi adunînd , singurul cîştigat din toate combinaţiile astea este Petru Movilă, care dovedeşte că este un politician de mare clasă. Movilă, pierdant în alegeri, urma să stea patru ani pe bară aşteptînd vremuri mai bune. Dar ce te faci că Florian Briaur, consilier PMP, era favorit să devină viceprimar. Dacă se întîmpla aşa, era doar chestiune de timp pînă Briaur devenea şef PMP Iaşi , iar Movilă trecea pe linie moartă.Ce a făcut Movilă exact, nu ştim. Dar ştim că Briaur nu a devenit viceprimar, iar Movilă a devenit city manager. Adversar eliminat, iar , pentru el, vizibilitate asigurată. Bravo, domle!

Trimiteti mai departe