Vom avea alegeri locale anticipate?

Îşi vor duce pînă la sfîrşit mandatele cîştigate în alegeri preşedintele CJ Iaşi şi primarul municipiului Iaşi? Deşi le acordăm, aşa cum este şi firesc într-un stat de drept, prezumţia de nevinoţie , nu credem că dosarele in care figurează Costel Alexe şi Mihai Chirica vor rămîne fără urmări. Sînt multe, şi, numărul lor are tendinţa să crească. Nu discutăm aici despre ”de ce ei?”, ”de ce acum”? şi alte întrebări care decurg din cele două. Să răspundă cei mai bine informaţi ca noi.Noi doar opinăm că este extrem de posibil ca, nu peste multă vreme, să avem alegeri locale anticipate.

Eventualul scrutin va prinde pe nepregătite partidele ieşene.Nimeni nu şi-a constituit o rezervă de cadre de oameni cărora greu le găsesşti vreo hibă în CV, dar şi carismatici şi cu discurs. Probabil vom avea parte tot de vechile figuri ale politicii ieşene. Popa ar candida pentru CJ din partea PSD, Chichirău şi Bodea pentru USR, Movilă pentru PMP.Necunoscutele ar fi candidatul PSD pentru primărie şi candidatul PNL pentru CJ.

Sigur, s-ar putea întîmpla ca în perioada imediat următoare să asistăm la ieşirea la rampă a unor noi personaje. S-ar putea, dar nu credem asta. Vom avea parte de cei vechi travestiţi în noi. De parcă nu trăim asta de 30 de ani.

Pînă atunci să aşteptem şi să vedem ce se întimplă . Surprize mari nu credem că vor fi!

Trimiteti mai departe