Doi candidaţi pentru şefia Organizaţiei municipale Iaşi a PNL!

Dacă pentru ocuparea funcţiei de viceprimar al municipiului Iaşi a fost inghesuială printre liberalii ieşeni ,nu acelaşi lucru se întîmplă în competiţia pentru a doua cea mai importantă poziţie din cadrul partidului, cea de preşedinte al Organizaţiei municipale Iaşi.

În cursa electorală s-au înscris, pînă la redactarea acestor rînduri, doar doi candidaţi: Marius Dangă şi Vasile Cotiugă. Cum astăzi este ultima de zi de înscriere pentru scrutinul intern ce va avea loc duminica viitoare, 27 iunie, este foarte probabil ca aceştia sî fie şi singurii care se vor înfrunta.

Marius Dangă, vicepreşedinte al CJ Iaşi, a mai ocupat în trecut(2014-2015) această funcţie.

”Împlinesc anul acesta 20 de ani de când sunt parte a echipei PNL din Municipiul Iași. Cu suișuri și coborâșuri, cu mai bune sau mai rele, am fost în mijlocul liberalilor ieșeni implicat în a construi un proiect politic ambițios, menit să modeleze destinul orașului nostru.
De departe, cea mai onorantă poziție cu care colegii mei m-au însărcinat a fost aceea de președinte al Organizației Municipale a PNL Iași din perioada 2014-2015. Am demarat atunci, alături de inimoasa echipă aleasă liber în cadrul unei Adunări Generale spectaculoase, un amplu proces de construcție și modernizare organizațională în paralel cu gestiunea fuziunii PNL cu PDL.
Din păcate, în 2015, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 a decis că nu avem dreptul să ne alegem liber soarta și candidații, forțând un experiment. Nu a mers. În urmă au rămas frânturi din ceea ce era Organizația Municipală a PNL Iași, formată din fuziunea a doua dintre cele mai puternice organizații care au existat în viața politică ieșeană: PNL și PDL.
Pentru că mi-e dor de acele vremuri, vreau să redăm organizației strălucirea. Dar asta nu se poate face decât dacă mulți dintre cei care cred în soluția liberală pentru construcția și modernizarea societății ni se vor alătura.”
a scris Dangă pe pagina sa de facebook.

Vasile Cotiugă a fost consilier judeţean PNL în legislaturile locale judeţene 2012-2016 şi 2016-2020, dar, pînă în prezent, nu a ocupat vreo funcţie de mare vizibilitate în PNL Iaşi.

”Știu că avem oameni de mare calitate în partid; cunosc foarte mulți profesioniști în Iași, oameni cu o înaltă ținută intelectuală și morală care sunt alături de PNL, dar nu doresc să se apropie de sediul din Podu Roș. Știu că doar împreună putem să punem PNL pe primul loc în Iași! De aceea, pentru că vreau să facem din PNL primul partid din vechea capitală a Moldovei, m-am decis să candidez la funcția de președinte a Organizației Municipale a PNL Iași și să fac posibile toate acestea!
Vreau să aduc partidul înapoi la oamenii săi, să discutam despre dezvoltarea municipiului Iași, să fiți cei care, împreună cu aleșii locali, decideți bunul mers al orașului nostru, să fiți cei care dați valoare partidului!”
a scris, printre altele, Cotiugă, pe pagina sa de facebook.

Trimiteti mai departe