Un castel elveţian pentru întîlnirea Biden-Putin!

Președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin urmează să organizeze summit-ul din 16 iunie într-o vilă elvețiană din secolul al XVIII-lea, cu vedere la lacul Geneva, un cadru liniștitor pentru ceea ce promite a fi o întîlnire cu discuții foarte aprinse.

Disputele amare legate de interferențele electorale, atacurile cibernetice, drepturile omului și Ucraina stau la baza primei lor întâlniri față în față de când Biden a preluat funcția pe 20 ianuarie.

Stabilitatea nucleară strategică și conflictele regionale vor fi pe masă. Biden, care urma să sosească miercuri în Marea Britanie, la începutul primei sale călătorii în străinătate, a declarat că îl va presa pe Putin să respecte drepturile omului.

Putin a declarat, vineri, că se așteaptă ca discuțiile să aibă loc într-o atmosferă pozitivă, deși nu a anticipat nici o deschidere.

El a adăugat că acuzațiile potrivit cărora hackerii ruși se aflau în spatele unui atac cibernetic care a întrerupt producția de carne din America de Nord și Australia au fost o încercare de a provoca un deranj politic înainte de summit,a relatat agenția de știri Interfax.

Miercuri se așteaptă confirmarea locului de la Geneva. Poliția și armata elvețiană au închis cele două parcuri care înconjoară Vila La Grange și au instalat baricade și sârmă ghimpată.

(reuters)

Trimiteti mai departe