Ce facem cu proiectele Iaşului?

Teoretic, Iaşul are o groază cde proiecte de dus la îndeplinire. Pentru bunăstarea , sănătatea şi fericirea cetăţenilor, desigur.
Să enumerăm doar cîteva care ne trec acum prin cap. Nu garantăm că sînt toate, că, de, băutul spirtului trecut prin pîine nu ajută la memorie. Să începem , totuşi: Spital regional, şosea de centură, autostradă, mai sînt şi altele.
Ce se alege de ele? Nimic. Praf.De ce? De aia, că fiecare politician vrea să tragă pe spuza lui proiectul. Şi cum toţi vor să arate bine la onor cetăţeni, iese fix un c…t.
Spitalul regional. Chirica (pe atunci PSD) vroia undeva, liberalii, altundeva. Discuţii( un fel de a spune) începute în 2016. Sîntem în 2021. Nimic.
Şoseaua de centura. Bătaie între Chirica(între timp dizident!) şi Popa . Că o fi, că o păţi. Patru ani, cel puţin, de atunci. Rezultat. Zero.
De autostradă nici nu ne mai batem gura.O simplă temă politică pentru a asmuţi oamenii împotriva PSD. A reuşit. Asmuţirea!. Construcţia mai aşteaptă. Că PSD vrea una, că liberalii vor alta etc.

Dar bani pentru realizarea unora dintre obiective, totuşi, există. Şi atunci, de ce nu se face nimic? Revenim la începutul articolului. Pentru că nu se vrea ca adversarul politic să bifeze în faţa cetăţenilor vreo realizare.Simplu ca bonjour!
Dacă rămînem la modul ăsta de a gîndi, nu vom avea nimic niciodată. Nu mai bine facem un departament(judeţean, municipal, habar nu am!) care să se ocupe de proiectele astea şi să nu aibe treabă cu PSD, PNL, USR? Ar fi o idee. Dacă merge, se va continua. Dacă nu, abort. Dar, măcar, trebuie încercat. Pentru că, aşa cum merg treburile acum, vom avea spital regional prin 2547, adică exact atunci cînd majoritatea pămîntenilor se vor fi mutat pe Marte!

Trimiteti mai departe