Domn prefect, cînd îl schimbaţi pe Zacornea?

Un accident teribil a ţinut pagina de afiş a cotidienelor ieşene in ultimele zile. O domnişoară de doar 18 ani a fost protagonista unui accident rutier care a provocat moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.Conform relătărilor de la faţa locului, proaspăta posesoare de permmis în trafic nu a acordat prioritate.Nimeni nu şi-a pus întrebarea cum oamenii lui Zacornea au acordat permis în trafic tinerei. Nici o problemă. O facem noi!

Accidentul naşte cîteva întrebări. Prima dintre ele este cum a reuşit tînăra să primească un calificativ de admis? Întrebare de doi bani jumătate.

În momentul în care Vasile Zacornea, şeful examinatorilor, a fost prins băut la volan, despre ce dracu mai vorbim? Deci, şeful celor care dau permise ,poliţist care examinează el însuşi , a fost prins de colegii de la Rutieră cu agaliu în trafic. Ce s-a întîmplat după aia? A fost dat afară ? Nu. A spus ceva prefectul Grigoraş de caz? Nu. Iar, între timp, Zacornea a revenit bine mersi , şi face iar regulile în acordarea de permise.Şi acordă sau respinge încercări de a primi permis în trafic. Asta, între două pahare de cidru.

Aşa că accidentul petrecut în urmă cu căteva zile are toate şansele să se repete. La urma urmei, la ce te poţi aştepta de la un şef al examinatorilor care e cu agaliu în cap la volan?

Problema e, însă, la domn prefect. Serviciul de acoradare a permiselor e în subordinea lui. Nu a ştiut domn prefect Grigoraş (o sluguţă liberală) că Zacornea ia una mică cînd se urcă la volan? Nu a aflat că Zacornea chiar a fost prins băut la volan? Ba da, sîntem siguri că a aflat. Sîntem siguri că ştia. Şi ce măsuri a luat? I-a spus lui Zacornea să se ducă acasă? Nu. E Zacornea liberal sub acoperire şi nu ştim noi de e aşa protejat? Spuneţi domnul Grigoraş, că nu-i nici o supărare, dar măcar să ştim şi noi!

Trimiteti mai departe