Veste proastă pentru Camelia Gavrilă! Dorina Isopescu, candidat PMP la Primăria Iaşi!

Lovitură crîncenă primită , azi, de candidatul PSD la primăria Iaşi,Camelia Gavrilă.

PMP a aruncat-o în luptă pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi pe Dorina Isopescu, profesor universitar doctor inginer şi fost şef al Inspectoratului în Construcţii.În ce constă , însă, buşeala încasată de Gavrilă? Să ne explicăm. Ea a fost trimisă în luptă de sforarul-şef din PSD Iaşi (nu, nu e Maricel Popa!) în ideea că va colecta majoritatea voturilor simpatizanţilor PSD-işti, ale femeilor nehotărîte ce să voteze şi al unora care, de regulă nu votează, dar, avînd aere de intelectuali fini, ar putea fi impresionaţi de logoreea fostului şef al ISJ Iaşi.

Mişcarea făcută de Petru Movilă dă peste cap planurile sforarului-şef din PSD Iaşi.Isopescu este profesor universitar doctor, nu profesor cu doctoratul dat. Diferenţă în favoarea ei. Spre deosebire de Gavrilă, care e specialistă doar în vorbe, Isopescu are expertiză în ceva anume. În construcţii, în disciplina în construcţii. Una dintre cele două probleme, alături de poluare, cu care se confruntă municipiul Iaşi. Printre altele, desigur. Mai are avantajul că, deşi de aproximativ aceeaşi vîrstă cu Gavrilă, e ”prospătură” în politică.

Devine de aşteptat ca femeile care nu votează PNl sau USR să aibă o uşoară întoarcere de cap dinspre Gavrilă spre Isopescu. E probabil ca şi votanţi sporadici ai PSD să-şi întoarcă priverea de la Gavrilă. E, cumva normal. Vorbe contra expertiză!

La final, trebuie să spunem că prin mişcarea sa Movilă împacă şi capra şi varza şi chiar şi lupul devine sătul. Îşi maximizează şansele de a trimite mai mult de doi oameni în Consiliul Local. Îi ajută şi pe liberali. Deşi Chirica nu ar avea nevoie, unu, două procente în plus nu strică. Dar, cel mai imoprtant, îl şuntează pe Maricel Popa, făcîndu-i cale liberă lui Alexe. Unu, două procente luate de Isopescu de la Gavrilă însemană unu, două procente luate de la Popa. Alexe nu ia nimic în plus, dar se uită la celălalt cum scade.

Interesante manevre!

Trimiteti mai departe