Cîteva vorbe despre ”localale” de la Iaşi!

Lucrurile s-au lămurit în ce priveşte candidaturile la primaria Iaşi!

Cosette Chichirău pentru USR, Camelia Gavrilă pentru PSD, Dorina Isopescu pentru PMP, Sorin Iacoban pentru ProRoamânia, Mihai Chirica pentru PNL. Restul nu contează.Verzi, albaştri, moldovenişti de rit nou, fără şanse. Desi…

În prim plan avem trei femei contra doi bărbaţi. Nu e rău. Femeile au , şi trebuie să aibă, aceleaşi şanşe ca şi bărbaţii. Doar că, tura asta, la Iaşi, nu se pune. Chirica , pe care nu îl simpatizăm, pe care nu îl dorim ca primar, va cîştiga, probabil, fluierînd. Asta este.

Totul se joacă pentru locul doi, deşi nu vă închipuiţi că Gavrilă sau Chichirău, din deputaţi vor să se facă ditamai consilierii. Nici vorbă de aşa ceva. Ele se cheamă a fi locamotivele partidelor lor.

Poate fi Chichirău aşa ceva? Poate da, poate nu, deşi, în opinia noastră e cam greu de crezut. Prin aducerea lui Bodea în USR Chichirău a pierdut. De ce? S-a pierdut ideea de nou pe care o promova USR. Nou care unora ne place, iar altora , nu. Dar nou. Bodea nu este nou. Este vechi.

La Gavrilă nu este mare lucru de comentat. Fosta şefă a ISJ, la îmbîrligarea sforarului şef din PSD Iaşi (nu, nu e Maricel Popa, e altul!) şi-a luat asupra sa povara pierderii alegerilor. Sigur , cu promisiunea unui nou mandat de deputat.

Movilă a mutat bine.S-ar putea să cîştige ceva.

Pro România îl are pe Iacoban. Da, şi?

Ceilalţi, teoretic, nu contează, dar surprize s-au mai văzut. Noi opinăm că, tura asta, nu vor fi. Iarba verde şi moldovenismul promovat în trecut de Simirad şi preluat azi de alţi veleitari nu au sorţi de izbîndă.

Cine va căţtiga?Extrem de probabil Chirica.Restul vor veni în siaj. Pe ce locuri? Nu ştim. Haideţi să aşteptăm 27 septembrie!

Trimiteti mai departe