Deputatul Gavrilă a lansat o nouă serie de comunicate de presă kilometrice în care nu spune nimic!

Aud, de la unul, de la altul, sau citesc prin presa locală cum că parlamentarii PSD de Iaşi nu ar fi nişte valori, că au ajuns acolo unde sînt pe cu totul şi cu totul alte criterii, că taie frunza la cîini şi totul soiul de răutăţi de genul ăsta!Ca să vezi unde poate duce invidia şi frustarea! Avem date certe, concrete, că cel puţin unul dintre aleşii judeţului nu duce lipsă de valoare.Şi cum cele mai bune dovezi sînt cele scrise, nu putem să nu scoatem un icnet de admiraţie (între două înghiţituri de alcool rafinat trecut prin pîine şi îndulcit cu zahăr că, de, vischiul de calitate e scump!)citind cele puse pe hîrtie de unul dintre reprezentanţii noştri în Camera Deputaţilor.

Deputatul Camelia Gavrilă bombardează, pur şi simplu, cititorii publicaţiilor ieşene, on-line sau tipărite, cu sumedenie de comunicate pe diverse teme, de zici că doamna sus-numită este o wikipedia ambulantă. pentru că, şi aici daţi-mi voie să-mi exprim admiraţia sinceră, Gavrilă le cam ştie pe toate. Aflată la primul , şi, extrem de probabil, ultimul mandat de parlamentar, distinsa politician social-democrat ţine morţiş să ne facă capul toacă cu multitudinea temelor importante pentru românime (şi umanitate!) care stau în centru preocupărilor sale zilnice. Sigur,nu toate sînt despre învăţămînt, domeniul în care se considera că are expertiză şi pentru care a fost trimisă în parlament să facă…biiip…praf.

În ultima său comunicat , de lungime kilometrică, ca de obicei, Gavrilă ne vorbeşte de migraţia românilor în strănătate şi efectele sale, plus atenţionările de rigoare relativ la fenomen. Concluziile la care ajunge doamna profesor trebuie consemnate şi aici şi vor constitui, fără îndoială, material de studiu pentru viitoarele generaţii de sociologi. Ne permitem să dăm un singur citat, relevant, însă, pentru nivelul de înţelegere al fenomenului atins de doamna deputat.

Cu certitudine, este nevoie de o buna comunicare între societatea civila, comunitatile de români aflati în diferite zone europene si, pe de alta parte, institutii, autoritati centrale, ambasade, parlamentari din România, pentru ca aceste dezbateri, întâlniri, sa reprezinte punctul de plecare, fundamentele unor politici publice coerente, aplicate si relevante pentru domeniul în discutie, implicit pentru necesare demersuri legislative, pe care, personal, îmi propun sa le sustin, alaturi de societatea civila”.”

Ce să mai spunem? Jos pălăria! Explică totul şi rezolvă totul, cum de altfel o fac şi celelalte sute de comunicate pe diverse alte teme semnate de Gavrilă. Poate Academia Română ar trebuia să se sesizeze şi să publice comunicatele lui Gavrilă într-un volum. Sigur, ar fi de dimensiuni considerabile, timpul pentru lectură ar fi cam lung, dar cîştigurile pentru cei care vor să se instruiască în orice domeniu ar fi imense!

Şi acum, ceva mai serios! Oameni buni, politicieni de toate culorile, nu ne mai plictisiţi cu cearcea furi de platitudini şi anostităţi doar pentru a ne arăta că existaţi! Spuneţi ceva doar cînd într-adevăr aveţi ceva de comunicat! Sau, şi mai bine, limitaţi-vă doar la a face! Lăsaţi-i pe ceilalţi să vorbească!

Trimiteti mai departe