Cel puţin 56 de morţi în incendiile din California!

Mandatory Credit: Photo by Ringo H W Chiu/AP/REX/Shutterstock (9972604h) The Woolsy fire burns a home near Malibu Lake in Malibu, Calif California Wildfires, Malibu, USA - 09 Nov 2018

Membrii Gărzii Naționale Garda s-au alăturat, miercuri, eforturilor de căutare a victimelor aflate în ruinele unui oraș distrus de flăcări din nordul Californiei, în timp ce numărul morților a urcat la 56, în cel mai mortal și distrugător incendiu din istoria statului.

Cel mai recent bilanţ al victimelor a fost anunțat odată ce autoritățile au publicat o listă revizuită de 130 de persoane raportate dispărute de cei dragi, după ce flăcările au distrus în mare parte orașul Sierra de la Paradise, la sud de San Francisco, la 280 de kilometri.

Majoritatea celor de pe listă au peste 65 de ani. Aproape 230 de persoane au fost raportate inițial ca dispărute în focul criminal, numit Camp Fire. Cei mai mulți dintre cei consideraţi dispăruţi provin din Paradis, nu cu mult timp în urmă reşedinţa a 27.000 de oameni.

Peste 8.900 de case și alte clădiri au fost arse pînă la temelie în și în jurul oraşului Paradise, iar aproximativ 50.000 de persoane au fost evacuate din zonă.

“Acesta este unul dintre cele mai grave dezastre pe care le-am văzut în cariera mea”,
a declarat reporterilor Brock Long, șeful Agenției Federale pentru managementul Situaţiilor de Criză, în timp ce guvernatorul statului California, Jerry Brown, a spus că “arată ca o zonă de război. Este o zonă de război “.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe