Eşti gras ca o butie şi vrei să slăbeşti? Uită-te la filme de groază, spun specialiştii!

Desi suna cel putin straniu, filmele de groaza te ajuta sa slabesti!

Potrivit unui studiu realizat recent, filmele de groaza te ajuta sa slabesti, insa nu toate peliculele sunt recomandate in acest proces de ardere a caloriilor. Fenomenul a fost observat cu mare atentie de catre specialisti.

De asemenea, vizionarea unui film horror are si cateva avantaje, pe langa cele de socializare, daca alegem sa il vedem impreuna cu prietenii. Acest gen de filme ajuta si la imbunatatirea starii de spirit, se mai arata in acelasi studiu.

Specialistii de la Universitatea Westminster, in Marea Britanie, au descoperit ca filmele de groaza te ajuta sa slabesti. Avantajele acestui obicei pe care multi il regasesc distractiv, odata cu vizionatul productiilor de la Hollowood, includ si arderea caloriilor intr-un ritm ceva mai accelerat.

In cadrul experimentului au fost monitorizate zece persoane, pe toata perioada in care au urmarit zece filme de groaza. Oamenilor care au acceptat sa ia parte din acest experiment le-au fost inregistrate valori precum bataile inimii sau aportul de oxigen si dioxid de carbon, in momentul respiratiei.

Explicatia oamenilor de stiinta este aceea ca filmele de groaza pot ajuta in procesul de slabire pentru ca pe parcursul vizionarii este eliberata foarte multa adrenalina in organism, atunci cand sunt declansati anumiti stimuli.

Richard Mackenzie, autorul acestui experiment care i-a fascinat pe multi, in special pe iubitorii peliculelor de groaza, a mai precizat ca sistemul nervos este cel care declaseaza un raspuns de tipul „lupta sau fugi”.

Expunerea subiectilor la stimuli ce le provoaca teama a condus la eliberarea adrenalinei in organism. Atunci cand un asemenea raspuns este declansat, corpul incepe sa arda grasimile pentru a obtine mai multa energie.

Mai mult, in acelasi timp, se elibereaza zahar in sange. S-a mai descoperit si faptul ca filmele de groaza te ajuta sa slabesti pentru ca stimuleaza metabolismul si determina organismul sa arda zaharul din sange, fara un aport suplimentar de oxigen.

(ciao.ro (preluare bustle.com))

Trimiteti mai departe