Dintre ei va fi ales de către UEFA fotbalistul anului!

Cristiano Ronaldo, Luka Modric și Mohamed Salah au fost nominalizați pentru premiul UEFA Player of the Year, a anunţat luni organismul european de guvernare al sportului-rege.

Ronaldo, care a câștigat premiul sezonul trecut, a ajutat Real Madrid în obţinerea unui al treilea titlu consecutiv al Ligii Campionilor și a terminat drept cel mai bun marcator al competiției cu 15 goluri.

Portughezul, care are trei premii în total, este singurul jucător care a fost nominalizat în fiecare an de când UEFA a creat premiul în 2011.

Modric, parte și din echipa câștigătoare a Ligii Campionilor din Madrid, a fost finalist cu Croația la Cupa Mondială, câștigând şi premiul de cel mai bun jucător la turneul din Rusia.

Salah a înscris 44 goluri pentru Liverpool în sezonul trecut, ajutând clubul englez să ajungă în finala Ligii Campionilor, unde a pierdut în faţa celor de la Real Madrid.

Atacantul lui VfL Wolfsburg, Pernille Harder, cel al lui Olympique Lyonnais, Ada Hegerberg și mijlocașul defensiv Amandine Henry, au fost nominalizate pentru premiul pentru femei.

Premiile vor fi decernate la tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, ce va avea loc la Monaco, pe 30 august.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe