Ţara plîngerilor penale!

În România se naşte un nou joc politic! Nu tu organizare de partid, nu tu programe, nu tu mesaje, nu nimic! Plîngeri penale, în schimb! La greu!

Plictisitorul preşedinte PNL Orban îi face plîngere penală prim-ministrului Dăncilă! Cică înaltă trădare! Plictisitorul deputat PSD Pleşoianu plîngere penală la adresa lui Iohannis! Orban plusează şi îl dă în ”primire” şi pe Dragnea. Plîngeri penale ale celor din piaţă împotriva jandarmilor. Au intervenit în litera legii, spun unii. Nişte brute, spun alţii. Jandarmii agresaţi şi-au luat şi ei certificate de la IML. Just in case, dar suficient pentru o plîngere penală! Cataramă îl dă în judecată pe Orban pe motiv de excludere din partid. Şi altele, şi altele.

Nu este nici cel mai mic răhăţuş din viaţa noastră politică în care cineva să nu denunţe sau să facă plîngere împotriva altcuiva. Nu este zi în care prima pagină a ziarelor sau a platformelor on-line să nu anunţe că politicianul X l-a dat în judecată sau a făcut plîngere împotriva politicianului Y. Şi toată lumea (politică, bineînţeles) aşteaptă cu sufletul la gură vestea despre cum a tranşat instanţa disputa dintre X şi Y. Cu pierderile şi cîştigurile politice de rigoare.

De cînd politica se face în sălile de judecată? De cînd acţiuni politice se tranşează la Tribunal? A furat politicianul X, a făcut trafic de infuenţă politicianul Y? Probaţi-i fapta şi la zdup cu el! Dar puterea nu o cîştigăm sau ne-o menţinem pe bază de tribunal. Convingenţi cetăţenii că trebuie să veniţi la guvernare sau să vă menţineţi la guvernare şi nu un complet de judecători!

Închei aici, deşi ar mai fi de spus, dar am treabă! Un neica nimeni, care nu-mi place de nici o culoare, îşi mestecă în faţa mea mîncarea pe partea stîngă, cînd toată lumea ştie că asta se face pe partea dreaptă. Trebuie să mă gîndesc cu ce-l torn, cu ce-l ard pe ăsta! Nu-mi place deloc de el! Dar deloc, ştiţi!

Trimiteti mai departe