Nu mai există ”trofeu-ţintă” pentru Djokovici! Le-a cîştigat pe toate!

Novak Djokovic a câștigat, în cele din urmă, titlul lipsă din palmaresul său, cu o victorie 6-4 6-4 asupra lui Roger Federer duminică în finala de la Cincinnati devenind, astfel, primul jucător care a cîştigat cel puţin o dată toate turneele din seria Masters.

După ce a pierdut cinci finale anterioare, dintre care trei la Federer, Djokovic a rupt în cele din urmă gheața pentru a-și continua revenirea uimitoare după intervențiile chirurgicale la cot.

Campionul din acest an de la Wimbledon este primul care reuşeşte să cîştige toate cele nouă titluri din seriile de elită care au început în 1990.

“Este evident că este un moment foarte special să stai aici pentru prima dată cu trofeul învingîtorului”
, a declarat fostul numar unu mondial Djokovic după ce l-a învins pe cel care a cîştigat de de șapte ori de la Cincinnati, elveţianul Roger Federer.

“Pare un pic neverosimil să mă întorc la acest nivel și să câștig Wimbledon și, evident, Cincinnati pentru prima dată.” a mai spus Nole.

Djokovic a câștigat ultimele trei meciuri împotriva lui Federer și acum are un avantaj de 24-22 în rivalitatea lor lungă.

În urma acestui succes, sârbul ajunge locul șase în clasamentul mondial și se va participa US Open la sfârșitul acestei luni, fiind mare favorit să câștige a treia coroană la Flushing Meadows.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe