Cînd va fi gata PUG-ul? Nu-l întrebaţi pe viceprimarul Botez că habar n-are!

Cînd se va reglementa urbanismul în municipiul Iaşi? Cînd va fi gata Planul Urbanistic General(PUG) al Iasului? Într-un articol publicat pe platforma noastră în decembrie 2016, viceprimarul Radu Botez spunea că PUG-ul va fi gata în cel mai scurt timp, totul depinzînd de obţinera cîtorva avize. La mai bine de un an de la aceasta am adresat aceluiaşi viceprimar Botez, prin sms , aceeaşi întebare; cînd va fi gata PUG-ul? Mesaj fără răspuns de la un om care, deşi are în atribuţii realizarea PUG-ului, face doar simplă figuraţie în Primărie, jocurile în domeniu fiind făcute de Chirica şi Harabagiu.
La ce ar folosi PUG-ul? În primul, şi în ultimul rînd, existenţa sa ar face ca în Iaşi să nu mai construiască fiecare cum vrea muşchii lui, bazîndu-se doar pe votarea , în CL , de către o majoritate fidelă primarului Chirica, a unor Planuri Urbanistice Zonale(PUZ).
Ce înseamnă, în plan practic, inexistenţa PUG-ului? Grosso modo vorbind, fiecare construieşte cam cu vrea, fără respectarea unor reguli generale , ci doar cu respectarea unor regului strict zonale. Adică, fără spaţii verzi, fără parcări, fără respectarea regimului de înălţime al zonei, fără nimic.
Informaţiadeiaşi.ro îşi va face o datorie de onoare în a reliefa construcţiile care, fără a respecta legislaţia în vigoare, împînzesc oraşul. Totul va fi făcut punctual, caz cu caz. Un pic de răbdare!

Trimiteti mai departe