Spitalul Sf. Maria va arăta ca nou! S-au dat banii necesari reabilitării și modernizării sale!

Reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfînta Maria” poate începe!
Președintele CJ Maricel Popa a semnat astăzi documentele prin care ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, aprobă finanțarea poiectului. Reabilitarea și modernizarea spitalului va costa 121 de milioane de lei , din care o pătrime va proveni din fondurile CJ Iași.
Construit în anul 1970, spitalul nu a beneficiat niciodată de investiții de așa o amploare. “Este prima reabilitare şi modernizare. Doar secția de Ortopedie a fost reabilitată cu sprijinul Ambasadei SUA la București. În rest, au fost intervenții mici, punctuale.” a spus șef de lucrări dr. Radu terinte, managerul spitalului.

Lucrările de reabilitare și modernizare se vor întinde pe durata a cel puțin patru ani și vor avea în vedere întreg ansamblul. “Doar zidurile spitalului nu vor fi afectate.În rest, absolut tot ce înseamnă tîmplărie și instalații, zidărie interioară, va fi schimbat și adus la standarde moderne. Deasemenea, vom proceda și la o recompartimentare a interiorului spitalului.” a mai spus Terinte.
Odată cu semnarea documentelor, banii devin imediat accesibili CJ Iași. Acestuia îi revin și sarcinile privind proiectarea și execuția lucrărilor, după licitațiile aferente.

Trimiteti mai departe