Durererea în patru litere a lui Ludovic Orban și a liberalilor ieșeni

Sincer să fiu, așteptam o reacție din partea liberalilor ieșeni, dacă nu chiar a lui Ludovic Orban, după incidentul petrecut sîmbătă, in jurul prînzului, la un hotel din Iași. Dar nimic! Nici PNL Iași și nici viitorul fost viitor prim-ministru nu au catadicsit să dea vreo importanță unui eveniment catalogat de ei drept minor.
Lucrurile au stat cam așa. Invitație din partea PNL Iași la o întrunire liberală pe teme de administrație publică, la care urmau să fie prezente onor mărimile partidului, urmată de o banală conferință de presă. Sa fie un lucru clar! Nici un jurnalist nu așteaptă știri de senzație de la vreo conferință de presă a unui partid pentru simplul motiv ca acestea nu apar niciodată.Rețetarul arhicunoscut al acestor întîniri este turnarea unui hîrdău de rahat în capul adversarilor politici, urmată de prezentarea unor soluții miraculoase,dar fanteziste, la problemele țării . de însuși Jules Verne ar fi rămas cu gura căscată la auzul lor. Dar, fiind sîmbătă, zi în care cu greu se poate tipări(posta) ceva dacă nu ți-ai păstrat din timp ceva în portofoliu, te duci. Am așteptat zeci de minute după ora fixată pentru conferința de presă ca excelența sa domnul Orban să-și facă apariția șă să ne zică și nouă vreo două vorbe. Sau, măcar, să vină cineva să ne spună de se întîrzie atît. Pas că-i pasa cuiva! Aștia să aștepte cît vrem noi, că de aia au venit. Cînd colo, comedie! Într-un puseu de demnitate, toți jurnaliștii prezenți au părăsit sala destinată conferinței, așa că viitorul fost viitor mare politician a rămas să vorbească la pereți.
După așa o întîmplare, am fi dorit o explicație. Să iasă cineva în față și să ne spună de ce am fost tratați ca un grup venit cu miloaga. Nimic, dar absolut nimic! Și cînd te gîndești că personal aș fi acceptat multe explicații. Aș fi înțeles că Orban a mîncat un mic dejun alterat și a devenit brusc indisponibil exact la ora conferinței de presă. Aș fi acceptat și că a suferit un instantaneu acces de amenzie și a cam uitat ce trebuia să facă el pe acolo. De înțeles,la urma urmei, de la o vîrstă se mai întîmplă și din astea.
Dar, ce nu vreau nici să înțeleg și nici să accept este răspunsul pe care mi l-au dat liberalii tocmai prin tăcerea lor. Îi doare fix în patru litere de noi, jurnaliștii!
Ar trebui, totuși, să fie atenți. Boala e molipsitoare!

Trimiteti mai departe