Catalogul candidaţilor la primăria Iaşi(IX)

Din acest moment vom analiza doar candidaţii partidelor sau alianţelor politice care vor intra în mod cert în viitorul Consiliu Local:PSD, PNL, AUR,ADU, nu neapărat în această ordine. Candidatul unui al cincilea partid, SOS România, care are şanse de a realiza cele cinci procente, nu-l analizăm dintr-un motiv extrem de simplu:încă nu-l ştim.

Mihai Chirica (PNL)-Primarul în funcţie nu se strofoacă de nici un fel pentru a-şi face campanie.Probabil ameţit de scorurile cu care este creditat în sondaje, atît cele publice cît şi cele reale, Chirica nu crede că ar putea fi învins. Autosuficienţa sa este deranjantă, dar atît timp cît nici unul dintre contracandidaţi nu rupe cu ceva gura tîrgului, sentimentul amintit nu poate avea nici o finalitate. Nota 4-pentru aroganţă.

Bogdan Balanişcu(PSD)- Social-democratul a ănceput să fie mai activ pe reţelele de socializare. A difuzat chiar şi un clip în care ne enumeră, suficient de corect, toate racilele administraţiei Chirica şi care sfîrşeşte cerînd înlocuirea acestuia pe 9 iunie. Nu sînt fan Chirica, aşa că nu am nimic împotrivă. Ce nu ne spune Balanişcu este cine ar trebui să îi ia locul , ce planuri are acela şi de ce votanţii lui Chirica ar trebui să-l lase baltă pe acesta. Nota 4,5(e un progres, totuşi!)

Marius Bodea(ADU)-Mister total. Parcă îi e frică de ceva şi stă ascuns.La ora actuală îl catalogăm drept un minus pentru ADU. Mare!Nota 3(constant!)

Tudor Ciuhodaru(AUR)-Aici se vede o tendinţă de creştere, nu spectaculoasă, dar există. Şi-a mai dat drumul la vorbe, dar încă insuficinet. Cîştig mare de imagine ieri, cînd a fost prezentat de George Simion mulţimii adunate la Tîrgovişte. Nota 5,5(uşor, uşor, a ajuns şi la notă de trecere!)

Pe ceilalţi, cu toată stima şi respectul pentru ei, nu îi analizăm. Dacă se va întîmpla ceva spectaculos în prestaţia lor, ceva ce îi va aduce în atenţia opiniei publice ieşene,o vom face!

Trimiteti mai departe