Unde şi în ce zi îşi lansează AUR candidaţii?

AUR îşi lansează astăzi candidaţii la nivel naţional.Evenimentul în sine nu ar trebui să aibă o atenţie desobită, în principiu. Toate partidele importante organizează un astfel de eveniment. Şi atunci, cu ce este deosebită întrunirea organizată de George Simion de ale celorlalţi?

Răspunsul este dat de locul şi ziua lansării. Lansarea se va face la Tîrgovişte, capitala lui Vlad Ţepeş, domnitorul rămas în aminterea românilor ca un luptător neînfricat pentru independenţă şi un vrajmaş hotărît al hoţiilor şi a tot soiul de nelegiuri.Ziua aleasă este şi ea la fel de importantă. Creştinii ortodocşi sărbătoresc azi Ziua Sfintei Cruci, luarea Crucii şi urmarea lui Hristos.

Ca să rezumăm, lansarea candidaţilor AUR de azi, spre deosebire de lansările organizate de alte partide, are multă încărcătură simbolică. Încărcătură atît istorică, cît şi religioasă.

Va avea ideea lui Simion ”cîrlig”? Asta rămîne de văzut, dar nu putem să nu remarcăm ieşirea sa din tiparele obişnuite ale lansărilor de candidaţi cu care ne-am obişnuit de 30 de ani încoace!

Trimiteti mai departe