Situaţia la zi din PNL Iaşi!

Odată candidaturile lui Mihai Chirica , pentru primăria Iaşi, şi Costel Alexe, pentru CJ Iaşi, validate de Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL, putem vorbi despre cum stau lucrurile în organizaţia liberală ieşeană.

Totul se învîrte în jurul lui Costel Alexe, adică dacă acesta va reuşi, sau nu, să-şi adjudece un nou mandat de preşedinte al CJ Iaşi.Varianta în care Alexe ar fi părăsit PNL pentru a se alătura Forţei Dreptei a căzut după validarea susmenţionată. Iar validarea s-a făcut pe bază de sondaje. La momentul actual , Alexe are un uşor avans în faţa celui care va principalul său adversar, social-democratul Bogdan Cojocaru.

Şi de acum încep scenariile. Problema principală pentru el este obţinerea voturilor din mediul rural. Hemoragia de primari liberli care trec la PSD pare a se fi oprit pentru moment, dar nimic nu este sigur pentru viitor. Surse liberale extrem de bine informate spun că, în cazul în care vor mai pleca şi alţi primari din PSD, lucrurile nu vor mai sta bine pentru Alexe. Votul se va întoarcespre spre candidatul PSD. Iar cu bătaie lungă, voturile astăzi liberale vor fi social-democrate şi la alegerile parlamentare şi prezidenţiale.Sursa menţionată spune că aşa ceva nu i se va tolera lui Alexe, situaţie în care va fi lăsat, cum se spune pe româneşte, cu c…ul în baltă.Tradus, nu va mai avea sprijin.

Pentru Alexe ieşirea din joc ar fi o adevărată catastrofă. Cu politica treacă-meargă, poate reveni, e tînăr, dar ce te faci cu justiţia? Aşa că în PNL Iaşi a început încă de pe acum modelarea listei pentru alegerile parlamentare. Alexe încearcă deja să-şi facă loc, ca bilet de asigurare în cazul înfrîngerii în alegerile locale.Concurenţii sînt, însă, mulţi.Pînă acum , doar Alexandru Muraru şi Daniel Juravle sînt siguri de locul lor, deşi mai este mult pînă departe. Muraru, care tocmai a anunţat că locul său , 9, pe lista de europarlamentare este unul eligibil, ştie că lucrurile nu sînt deloc clare, poziţia 9 fiind una de mare risc,şi încearcă să se asigure. Pe Juravle, sincer, nu ştim ce îl recomandă, dar, se pare că are sprijin puternic. Un al treilea loc este cerut de Bucureşti.În ipoteza în care Mihai Chirica va cîştiga alegerile pentru primărie, şi el va cere un loc sau două pentru oamenii săi din PNL Iaşi. Cel puţin doi dintre ei dau din coate de ceva vreme pentru a prinde un loc pe listă. Cum PNL Iaşi nu va prinde la alegerile parlamentare mai mult de 5, maxim 6 locuri, nu mai este loc şi pentru alţii. Pierdantul principal este, în acest moment, şeful ISJ Iaşi, Luciana Antoci, pe cai mari pînă acum puţin timp, care se vede, deodată, scoasă pe tuşă. Restul celorlalţi din PNL nu contează. Or fi avînd ei ambiţii, dar trebuie să le mai amîne.

Scenariile expuse mai sus nu sînt, însă, bătute în cuie. Mai este timp pentru făcut şi desfăcut!

Trimiteti mai departe