Începe perioada electorală! Tablou iniţial!

Cică de mîine începe perioada electorală. Asta la modul oficial, că neoficial e începută chiar de a doua zi de după trecutele alegeri. Să vedem ce avem, cu doar căteva scurte comentarii. Dezvoltările pe subiecte vor fi făcute în timp.

1. Două partide , PNL şi PSD, într-o alianţă contra naturii.Clamează stabilitatea, deşi nu o definesc. Asta la modul teoretic, pentru că banul public e bun şi pentru unii şi pentru alţii, doar la butoane să fii. În plus, baza puterii lor stă în afara ţării, aşa că trebuie respectate ordinele venite de acolo. Dacă trebuie să se iubească, o vor face, chit că ori de cîte se poate îşi toarnă rahat în cap unii altora. Din punctul nostru de vedere , e clar că mariajul ăsta se va termina cu un divorţ, dar unul din ăla urît, cu strigături,singura întrebare fiind cînd se va produce.Depinde de extern. Dacă se slăbesc un pic chingile, va fi chiar foarte curînd. Pînă atunci, fiecare din cei doi protagonişti joacă strict pe partea sa, dorinţa fiind să ia cît mai mult cu el după divorţ.

2. Două partide, AUR şi SOS România, care joacă, cel puţin declarativ, pe partea naţionalistă, numită de ceva vreme încoace suveranism.Sînt reale sau sînt fake? După faptul că sînt singurele în măsură să strîngă ceva oameni la o manifestaţie, ar părea că sînt reale. După faptul că cele două de mai sus clamează că luptă pentru stabilitate rezultă că există cineva care ameninţă acea stabilitate, adică aveau nevoie de un adversar. Credeţi ce vreţi.

3. O alianţă bizară înttre un partid de dreapta, unul cu doctrină neclară şi unul care poate fi trecut ca radical de stînga. Se pregătesc ca rezervă la guvernare, dacă alianţa de azi crapă, şi va crăpa. Cu cine? Ori cu unii, ori cu alţii..

4. Un partid televiziune , cu singur scop de a-şi băga şi el un om, doi pe locuri eligibile pentru a respecta indicaţiile şi interesele patronului.

5. Partidul luiPonta, care îşi caută zor nevoie o umbrelă, că dacă nu o găseşte se termină brusc, instantaneu, deodată, una două cariere politice. Ce umbreală? Oricare, nu contează..

Senzaţia iniţială este cea de balamuc. Mai băgăm în mix şi un popor extrem de apatic. Vedem ce-o să iasă, că pronosticuri încă nu facem…

Trimiteti mai departe