Va fi sau nu mătrăşit Costel Alexe?

A fost declanşată ofensiva PSD împotriva lui Costel Alexe! Scopul este extrem de simplu: retragerea din cursă a actualului şef al Consiliului Judeţean Iaşi pentru a-i face drum liber candidatului social-democrat Bogdan Cojocaru.

Să ne explicăm. Surse bucureştene spuneau de ceva vreme că PSD şi PNL îşi vor împărţi poziţiile cheie în toate judeţele ţării: acolo unde primarul oraşului reşedinţă de judeţ este liberal, preşedintele CJ va fi un social-democrat şi invers. La Iaşi amîndouă funcţiile fiind ale liberalilor, în mod normal ei urmau să cedeze una. Cum priza pe care o are Chirica în municipiu este mai mare decît cea pe care o are Alexe în judeţ, alegerea era uşor de intuit. Şi pare şi bătută în cuie, vezi cu cîtă greutate se mişcă dosarele în care Chirica are calitatea de inculpat. Dar, să vezi comedie: Alexe nu se dă dat deoparte! Mai mult, are şi susţinerea Organizaţiei judeţene Iaşi a PNL.

Buba s-a spart la sfărşitul săptămînii trecute, cînd BPJ PNL Iaşi a hotărît că Alexe este candidatul partidului la preşedinţia CJ. Azi am fost martorii unei scrisori deschise a lui Bogdan Cojocaru către preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, în care se reproşează că PNL are drept candidat un urmărit penal. Sigur, ne-am pune întrebarea de cînd au treabă social-democraţii cu candidaţii liberalii? Păi, au, şi au cam de cînd s-a hotărît paritatea la nivel de judeţe. În realitate, scrisoarea lui Cojocaru adresată public lui Ciucă, nu este altceva decît o atenţionare că, la nivel de judeţ Iaşi, liberalii nu respectă ce s-a hotărît la Bucureşti între Ciolacu şi Ciucă. Ăsta e tot chichirezul scandalului declanşat azi pe spezele lui Costel Alexe.

Dacă şeful CJ Iaşi este sau nu bun de puşcărie o va hotărî o instanţă, dar că scandalul declanşat astăzi nu este unul politic şi nu are legătură cu împărţeala funcţiilor nu mă poate convinge nimeni…

Trimiteti mai departe