Catalogul candidaţilor la primăria Iaşi(III)

Începînd de azi vom monotoriza extrem de atent activitatea celor care şi-au anunţat, sau este sigur că şi-o vor anunţa în viitor, candidatura la funcţia de şef al administraţiei locale ieşene. Vor fi puse note pentru candidatul X, funcţie strict de modul în care acţiunile sale din săptămîna trecută îl ajută sau nu în atingerea scopului propus. Deocamdată îi avem pe Mihai Chirica, Marius Bodea, Bogdan Bălănişcu. Intră aici şi Tudor Ciuhodaru. Este neclar dacă ultimul va avea sau nu sprijinul vreunui partid politic, dar intenţia de a candida şi-a anunţat-o. Pe măsură ce vor apare şi alţi candidaţi, îi vom nota şi pe ei.

Mihai Chirica-Primarul în funcţie este în creştere evidentă. Dosarul(primul!) în care este inculpat nu progresează de fel, lăsînd impresia, după recuzări peste recuzări, că se va judeca pe la calendele greceşti.Ceea ce e bine pentru el. Pe de altă parte, Chirica tocmai şi-a făcut rost de o majoritate în Consiliul Local, aşa că e ”back in business”. Că Răzvan Timofciuc nu e tocmai omul pe care şi l-ar fi dorit, asta e altă treabă. Că a trebuit să accepte dorinţa unui liberal influent la Bucureşti sau a trebuit să percuteze la pumnii daţi în masă de băieţii care vroiau să le meargă contractele, nu mai are importanţă, joaca merge mai departe. Pentru faptul ăsta nu putem să nu îi dăm un plus pentru ultima săptămînă. Nota 6.

Bogdan Bălănişcu-Conferinţa de presă a PSD de la sfărşitul săptămînii trecute a însemnat şi scoaterea din anonimat a candidatului PSD la primărie. Nu a zis mare lucru, dar măcar l-au văzut şi auzit oameni care nu ştiau de existenţa lui şi, cel mai important, este posibil să-i fi reţinut şi numele. Ne referim aici la alegători. Noi, jurnaliştii, îl cunoaştem. Un plus, deci, şi la el. Nota 4,5(de la 3 la 4,5 e bine!)

Marius Bodea- Era un film cu Louis de Funes intitulat, parcă, ”Nevăzut, necunoscut”. Sincer să fiu, nu ştiu dacă îmi amintesc exact titlul, dar, dacă ăsta a fost, i se potriveşte exact lui Bodea. Nu ştim ce aşteaptă. Să se dea ceilalţi deoparte din calea sa? Zero, nimic. Nota 3.

Alţii declaraţi, prezumaţi sau presupuşi nu avem încă!

Trimiteti mai departe