Ce ne-a arătat conferinţa de presă a PSD Iaşi?

Sîmbătă a avut loc un eveniment rarisim în politica ieşeană: conferinţă de presă a PSD.Cine este curios, n-are decît să caute prin arhive şi să le numere pe cele care au avut loc în ultimii ani.

La aşa eveniment, ne-am fi aştepat la ceva deosebit. Dom,le, au şi aştia , în sfîrşit, ceva important de comunicat. Prostii! Cîteva bilbîieli şi atît.Cel puţin, Bogdan Cojocaru are mari probleme în a comunica ceva. Dacă are calităţi de politician, sigur cea de vorbitor nu se numără printre ele.

Asta nu înseamnă că nu s-a spus nimic prin intermediul amintitei conferinţe de presă:

1. Simpla apariţie împreună a lui Bogdan Cojocaru şi Bogdan Bălănişcu ne arată că deja ei sînt siguri că au primit acceptul lui Ciolacu pentru a conduce organizaţia judeţeană, respectiv municipală.

2.PSD simte că e nasoala treaba pe judeţ şi municipiu, aşa , încît, s-au gîndit să spună şi ei ceva în public. În trecut, cînd se simţeau mai puternici, nu se oboseau.

3.La conferinţa de presă au participat Cojocaru şi Bălănişcu, în calitate de preşedinţi interimari ai celor două mari organizaţii social-democrate, şi Bogdan Cruceanu, în calitate de lider al consilierilor municipali PSD. Dar partidul are consilieri şi în CJ. Liderul acestora, Cristian Stanciu, de ce nu a participat şi el? Nu credem că ar fi rupt gura tîrgului cu ce ar fi putut spune, dar chestia asta arăta unitate. Tragem de aici concluzia că Stanciu va fi lăsat iar deoparte, aşa cum s-a întîmplat la ultimele două ture de alegeri? La prima vedere, aşa par a sta lucrurile!

Trimiteti mai departe