Care ne vor fi competitorii pentru şefia CJ Iaşi?

La fel ca şi în cazul primăriei Iaşi , nici candidaţii pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi nu au îndrăznit, încă, să-şi arate feţele.Motivele pot fi în număr de trei:
1. Blaturi care se pun la cale, dar care n-au fost încă definitivate
2. Lipsă de resursă internă, aşa că trebuie luat unul de aiurea
3. Frica de a nu li se turna rahat în cap

Dintre toate, ultimul ni se pare cel mai rizibil. Dacă ieşi cu un candidat pe ultima sută de metri, ce folos că nu i se va da la gioale dacă nu are timp să se facă cunoscut? Voturi niema.

Deocamdată avem un singur nume cert: actualul preşedinte , liberalul Costel Alexe. Celor care îşi închipuie că acesta nu va putea candida pe motiv de probleme în justiţie, le spunem să treacă de la ”Basmele” lui Petre Ispirescu la lecturi mai serioase şi mai folositoare. Procesul lui Alexe se află în exact acelaşi stadiu ca atunci cînd dosarul său pentru luare de mită a ajuns în instanţă:cameră preliminară. Nici măcar primul termen nu a fost stabilit. Cine îşi închipuie că termenele, recuzările, amînările, eventualul recurs şi eventualul apel se vor încheia în cele şase luni rămase pînă la alegerile locale e un mare naiv. Costel Alexe va candida cu siguranţă.

La PSD, pustiu. N-au scos la încălzire nimic, deşi ar fi trebuit să o facă demult. Doar Maricel Popa stă, cumva, pe teren, dar o face cam într-un picior.Opinia noastră este că acesta este ţinut în joc pentru situaţia în care PSD şi PNL nu vor ajunge la o înţelegere, dar se va retrage, făcînd loc unui perdant dinainte stabilit, în situaţia în care cele două partide vor bate palma.

USR este în aceeaşi situaţie, n-a scos în public nici un nume. Vor fi irelevanţi. Situaţia de acum patru ani, cînd USR era un partid care scotea cel puţin 20%, indiferent cu ce candidat veneau, nu se va mai repeta.Între timp, oamenii s-au cam prins ce şi cum e cu ”salvatorii”.

În mod atît curios cît şi inexplicabil, partidele aflat pe val de creştere, AUR şi SOS România tac chitic. Vor să aplice tactica USR de acum patru ani, scoţînd candidaţi chiar la sfîrşit, în ideea că se va vota politic? Se prea poate, dar în felul ăsta poţi băga cîţiva oameni în Consiliul Judeţean, dar nu îţi poţi adjudeca şefia.

Despre PMP, nimic. ”Popularii” habar n-au unde sînt, care sînt şi ce vor sî facă, aşa încît nu vor conta în ecuaţie.

Trăgînd linie şi adunînd, Alexe , care este şi singurul candidat vizibil la ora actuală, îşi va adjudeca un nou mandat. Asta dacă nu se va întîmpla cine ştie ce mare dandana. Chestia cu bojdeuca lui Creangă este, din punct de vedere politic, un nimic, nu o dandana. Aşteptăm!

Trimiteti mai departe