Alexe rămîne sub control judiciar!

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, cercetat de DNA pentru pretinse fapte de corupție și plasat sub control judiciar de anchetatorul de caz rămâne cu măsura impusă după ce instanța supremă, i-a respins, definitiv, cererea de revocare măsurii preventive.

În 25 iunie fostul demnitar s-a adresat unui judecător de drepturi și libertăți de la ICCJ căruia i-a cerut să revoce ordonanța procurorului DNA prin care acesta stabilea prelungirea măsurii controlului judiciar în cazul său.

Magistratul a considerat că la acest moment al cercetării penale nu se impune ridicarea controlului judiciar pe numele lui Alexe astfel că a prelungit măsura cu încă 60 de zile.

„Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petentul Alexe Costel împotriva ordonanţei nr.176/P/2020 din data de 25 iunie 2021 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar.

Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu petent, în cuantum de 80 lei, se plătește din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 30 iunie 2021.”, se arată în minuta ICCJ de miercuri.

(stiripesurse.ro)

Trimiteti mai departe