Chestiunea zilei(IV)

S-au făcut alegeri interne la PNL şi USR.

Primii , deocamdată, doar la municipiul Iaşi: La judeţ, urmează. L-au ales pe Marius Dangă. Ce calităţi are Dangă, că noi nu le desluşim? Tot ce am văzut la el, de la începutul carierei sale politice, nu sînt idei, nu este vreo viziune deosebită, nu este vreun proiect care să ne dea pe spate, realizabil fiind în acelaşi timp. Tot ce am remarcat a fost o dorinţă de realizare în plan politic. Pentru asta, Dangă a dat, şi dă în continuare, dovadă de multă răbdare, şi de o mare atenţie de a nu călca pe bec. Peste trei ani va fi deputat sau senator. Ce mare şmecherie credeţi că va face? Se va vrea ministru, atît şi nimic mai mult.La organizaţia judeţeană liberală Muraru candidează de unul singur. Cu ce s-a făcut remarcat? Cu nişte comunicate de presă, din care la unele achiesăm total, la altele parţial , iar altele sînt , aşa, ca să zicem şi noi ceva.

Ce aşteaptă ieşenii de la aleşii liberali de azi? Aţi auzit ceva de Cociş? Dar de ăla de la Paşcani(îmi scapă numele. Pe bune, şi nici nu vreau să pierd timpul să dau google!). Dar de Scântei, care vine pe aici din ani în Paşti.Sigur, avînd grijă să aibe o pălărie nouă. Ăştia sînt aleşii liberali. Aveţi ceva speranţe de la ei? Nu aveţi? În regulă. Care e rezerva de cadre? Juravle, artizanul aducerii lui Chiricca în PNL, Boz, care schimbă taberele după cum bate vîntul, Bulgaru?

Să trecem şi la cei care ne reprezintă din USR. Chichirău tocmai pierde şefia judeţeană a partidului, cu promisiunea că va fi recuperată la nivel central. Dar cum preşedinte este încă Barna, împotriva căruia Chichirău a candidat, tare ne e teamă că sînt doar simple promisiuni. Ceilalţi de la USR-PLUS cine sînt? Habar nu avem. Dacă s-ar fi remarcat prin ceva , am fi ştiut.Rezerva de cadre? Habar nu avem care e.

La PSD e aceeaşi situaţie. Avem un Maricel Popa foarte atent la linia partidului, sucindu-se cînd într-o parte, cînd în alta. După cum o cer interesele partidului. Îl avem pe Ostaficuc , a cărui mare realizare a fost că a dat la gioale altora mai bine plasaţi decît el şi s-a făcut deputat. În rest, nimic. În afară de comunicate de presă, contra cost, în care apără linia partidului.Scop, idei proprii, zero.Scop politic: încă un mandat. Vasile Toma, Silviu Macovei, Vasile Cîtea, nulităţi politice din stirpea lui Ostaficiuc. Mai dau cîte un comunicat de presă, pe teme aprobate de partid, pentru a arăta că există. Vreun scop? Da. Încă un mandat. Rezerva de cadre? Cristian Stanciu? Nu are bază în partid, joacă de unul singur. Mircea Manolache? E în siajul lui Stanciu şi atît. Fără viitor. Bogdan Bălănişcu? Nu ne dăm cu părerea despre el , îl cunoaştem prea puţin. O vom face mai tîrziu.

La AUR situaţia e simplă de tot. Diană Şoşoacă atrage atît simpatii, cît şi antipatii. De restul parlamentarilor AUR n-a auzit nici dracul, mărginindu-se doar la a-şi încasa lefa lunară. Ce rezervă de cadre au, nu ştim.

Greu viitor pentru judeţ cu politienii pe care îi avem. Asta e. Asta au votat oamenii.

Trimiteti mai departe