Urmările războiului de 100 de ani! Marea Britanie îi bagă în carantină pe francezii care vin în regat!

French tourists stranded at Tunis Carthage aiport wait for flights to return to France on March 16, 2020. Charted flights are being organised to bring back tourists whose flights have been cancelled due to the coronavirus COVID-19 pandemic., Image: 506979561, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FETHI BELAID / AFP / Profimedia

Marea Britanie nu are de ales decât să impună o carantină de 14 zile tuturor călătorilor care sosesc din Franța, din cauza ratelor crescute de infecție cu coronavirus acolo, a declarat vineri ministrul transporturilor, Grant Shapps.

Marea Britanie a anunțat joi târziu că va impune o carantină, de la ora 03:00 GMT sâmbătă, la sosirile din Franța, Olanda și Malta, deoarece ratele de infecție au fost prea mari, ceea ce reprezintă o nouă lovitură pentru industria călătoriilor.

Franța a avertizat că va fi reciprocitate.

Vineri, Shapps a spus că simpatizează cu călătorii, dar că nu ar trebui să fie surprinși în totalitate, având în vedere situația fluidă din jurul pandemiei.

“Este o situație dinamică și nu cred că cineva … ar vrea să facem altceva decât să protejăm sănătatea publică și siguranța publică”
, a spus Shapps pentru Sky News.

„Asta înseamnă că acolo unde vedem că țările depăşesc un anumit nivel de cazuri … atunci nu avem de ales decât să acționăm”, a adăugat el.

(reuters)

Trimiteti mai departe