Nr. 1 mondial în tenisul feminin, Ash Barty, nu va participa la US Open din cauza pandemiei!

Numărul unu mondial Ash Barty va sări peste Openul SUA și turneele premergătoare acestuia din cauza îngrijorărilor cu privire la pandemia de coronavirus.

“Echipa mea și cu mine am decis că nu vom călători în Statele Unite pentru Western and Southern Open și SUA Open în acest an”, a declarat australianca într-un comunicat de presă emis de managerul său joi.

„Îmi plac ambele evenimente, așa că a fost o decizie dificilă, dar există totuși riscuri semnificative din cauza COVID-19 și nu mă simt confortabil să pun echipa mea și eu în acea poziție.”Îi doresc Federaţiei de tenis americane tot ce este mai bun pentru turnee și aștept cu nerăbdare să revin în Statele Unite anul viitor.”

Turneel Western şi Southern Open, care se desfășoară anual în Cincinnati, au fost mutate în New York în acest an și urmează să înceapă la mijlocul lunii august.

US Open va începe la 31 august și va avea loc, ca de obicei,la Flushing Meadows, Queens, dar va fi jucat fără fani prezenți pentru a limita răspândirea virusului.

Campioana en-titre de la Roland Garros va decide mai târziu dacă își va apăra titlul, turneul urmînd să înceapă la Paris la sfârșitul lunii septembrie.

”Decizia privind participarea la Roland Garros şi la celelalte turnee europene o voi lua în următoarele săptămîni” a spus Barty.

(reuters)

Trimiteti mai departe