Cum a bulversat Marius Bodea scena politică ieşeană!

Şi cînd te gîndeşti că anul trecut pe vremea asta toate erau ok în politica ieşeană. Maricel Popa şi Costel Alexe competitori pentru preşedinţia CJ Iaşi , iar Marius Bodea şi Mihai Chirica adversari pentru scaunul de primar.
Intrarea lui Chirica în PNL a schimbat datele problemei. Alexe a căpătat, cel puţin teoretic, un aliat cu mare potenţial electoral pe municipiu, iar Bodea a rămas cu ochii în soare. Unii ar spune, după astea, că intrarea lui Chirica estea cea care a bulversat politica locală. Noi spunem că decizia lui Bodea de a părăsi PNL-ul a făcut-o. Dacă rămînea la liberali, înghiţind găluşca fierbine servită, lucrurile erau de asemenea clare. Unitate liberală, Chirica aducător de voturi pe municipiu, victorie foarte probabilă pentru Costel Alexe.
Neacceptarea de către Bodea a poziţiei de outsider în PNL şi dorinţa sa de a fi mai departe jucător politic a bulversat totul.
Candidatura sa la CJ din partea Alianţei USR-PLUS a nemulţumit pe cei de la PLUS, care doreau ca unul de al lor să fie candidatul. Modul în care a scăpat Alexe de Bodea a nemulţumit unii liberali care doreau ca Bodea să fie în continuare oponentul lui Chirica.
Avem că vor exista ”plusişti” care nu-şi vor vota candidatul pentru CJ, după cum vom avea şi liberali care nu-şi vor vota omul pentru legislativul judeţean. Cam cîţi vor fi unii şi cîţi vor fi alţii? Nu ştim, deşi numărul acestora prezintă o importanţă deosebită.
Bodea şi-a făcut , însă, jocul şi a rămas competitor. Unul nu fără şanse, USR fiind în continuare creditat cu scoruri bunicele.Iar dacă nu va cîştiga, măcar îi va rupe procente lui Alexe. Dacă Alexe nu cîştigă, pentru Bodea va fi o victorie. Uite aşa, de-al dracului…

Trimiteti mai departe