Dilemă cît casa! A prezis sau nu Nostradamus pandemia de coronavirus?

Predicţia care a circulat recent în reţelele de socializare sună astfel: „Va fi un an dublu (2020), în care se va ridica o regină (corona), care va veni din Est (China) şi care va aduce o molimă într-o ţară cu 7 dealuri (Roma a fost construită pe 7 coline) şi va transforma în praf oameni aflaţi la apus (bătrânii) şi va distruge lumea. Va fi sfârşitul economiei aşa cum o ştiţi“.

Despre profeţiile lui Nostradamus se vorbeşte de sute de ani, astfel că nu e de mirare ca un eveniment global cu un astfel de impact cum este pandemia de COVID-19 să stârnească speculaţii.

Mulţi au contestat acest text, spunând că nu există dovezi ale existenţei lui în scierile astrologului francez. Un alt argument că nu este scris în versuri, stilul catrenelor lui Nostradamus.

Nostradamus a scris prima sa carte, „Les Propheties“, în 1555, iar predicţiile sale au rămas un subiect aprins de dezbateri până în zilele noastre. Deşi există, pe de o parte, persone care asociază orice dezastru cu o scriere a lui Nostradamus, iar pe de alta sceptici care nu cred nimic, nu pote fi ignorat faptul că unele dintre predicţiile lui au descris uimitor de bine evenimente din istorie.

(click.ro)

Trimiteti mai departe