Vosganian se războieşte pe tema cifrelor oficiale ale infectărilor şi deceselor !

”Am un mesaj pentru toți cristiantudorpopeștii care s-au năpustit asupra mea după ce am zis că, potrivit cifrelor, virusul și-a mai pierdut din agresivitate. Principalul lor argument, pe lângă altele care sunt de-a dreptul ridicole, era acela că n-am căderea să mă pronunț, dat fiind că n-am studiat medicina. E drept, n-am studiat medicina, dar, în schimb am studiat matematica. Și iată ce spun cifrele oferite de Grupul de Comunicare Strategică în privința ratei mortalității (procent între persoanele decedate și infectate). În perioada 27 martie – 27 aprilie, rata mortalității a fost de 6%. În perioada 27 aprilie – 27 mai, rata mortalității a fost de 8%. În perioada 27 mai – 27 iunie, ea a coborât la 5%, iar în perioada 27 iunie – 27 iulie a coborât din nou, până la 3%.
Numărul deceselor din ultima lună e aprox același cu fiecare lună a stării de urgență (în medie 20 de decese/zi), deși atunci numărul infectărilor a fost, uneori, chiar și de trei ori mai mic.
De aici următoarele posibile concluzii:
a) Fie cifrele oficiale sunt corecte, și atunci virusul își pierde treptat din virulență, astfel încât e posibil ca, într-o bună zi, să ajungem în situația să ne obișnuim să trăim cu el, așa cum trăim cu mulți alți viruși;
b) Fie cifrele oficiale nu sunt corecte, și atunci știrile privind numărul de infectări sau de decese devin manevrabile. Ceea ce ar însemna că nu mai vorbim atât de sănătatea națiunii, ci de propagandă.”
a scris deputatul ALDE de Iaşi pe pagina sa de facebook.

Trimiteti mai departe