Ne pregătim pentru ”localele” cele mai urîte din cîte au fost!

Ne aşteaptă una dintre cele mai urîte şi mai murdare campanii electorale pentru alegerile locale din istoria post-decembristă a Iaşului!
Deja jurnalele importante din Iaşi sînt pline, zilnic, de comunicate de presă în care fiecare toarnă rahat în cap la fiecare. Alexe zice de Popa că..Alexe zice de Bodea că.. Popa zice de Alexe că…Bodea zice si de Alexe şi de Popa că.. Pînă şi partide nou înfiinţate zic de ăla şi de ăla că…
Asta e campanie electorală? Să cauţi gunoi şi să-l arunci în oponentul politic? Altceva nu ai nimic de zis? Ai vreun program ceva? Nu avioane, ci ceva concret? Viziune despre cum ar trebui să arate Iaşul , ai sau n-ai?
Să fim bine înţeleşi! Nu spunem că toate acuzele pe care şi le aduc unii altora nu ar fi întemeiate. Unele sînt, altele nu. Dar o campanie este despre ce dorim, şi am putea să facem, nu despre cît de mic, prost şi hoţ e celălalt.
De ce se întîmplă toate astea? Sînt cîteva motive.
1. Competitorii, în marea lor majoritate, habar nu au ce vor să facă dacă vor fi aleşi. Ei vor să prindă scaunul de şef şi atît. Mai departe, Dumnezeu cu mila, s-or descurca ei patru ani de aici încolo.
2. Pentru că este deja tradiţie în politica românească a ultimilor 30 de ani să se voteze negativ. A mers de atîta amar de vreme, de ce nu ar merge şi acum?
3. Pentru că există atîta frustare în români, ieşeni în cazul nostru, că a-l vedea pe cel care nu îl simpatizează cu botul dat de de pămînt e mai important decît dacă unul ar face din Iaşi cel mai frumos oraş de pe Terra.
Va fi urît. Acuze, fake-uri, bălăcăreală. Aşteptaţi-vă la cea mai mociorloasă campanie electorală din 1990 încoace.Pentru că aşa va fi!

Trimiteti mai departe