Creşteri record de cazuri de coronavirus în toate regiunile lumii!

Aproape 40 de țări au raportat creșteri înregistrate zi de zi în infecțiile cu coronavirus în ultima săptămână, în jurul valorii dublei față de săptămâna precedentă, potrivit unui raport al Reuters, care arată un vîrf în pandemie în fiecare regiune a lumii.
Rata cazurilor a crescut nu numai în țări precum Statele Unite, Brazilia și India, care au dominat titlurile globale cu focare mari, ci și în Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan și Israel, printre altele.
Multe țări, în special cele în care oficialii au redus blocarea la distanță socială anterioară, se confruntă cu un al doilea vârf la mai mult de o lună după înregistrarea primului.
Datele Reuters, culese din rapoartele oficiale, arată o creștere constantă a numărului de țări care au raportat creșteri zilnice ale virusului care provoacă COVID-19 în ultima lună. Cel puțin șapte țări au înregistrat astfel de creșteri în urmă cu trei săptămâni, ajungând la cel puțin 13 țări în urmă cu două săptămâni la cel puțin 20 de țări săptămâna trecută și la 37 de țări în această săptămână.
Numărul adevărat al cazurilor și al deceselor este aproape sigur sub raportat, în special în țările cu sisteme de sănătate mai sărace, spun specialiștii în domeniul sănătății și oficialii. Pentru acest raport, datele Reuters au fost limitate la țările care furnizează numere zilnice regulate.
Statele Unite rămân în topul listei de cazuri, săptămâna aceasta trecând peste 4 milioane de cazuri și înregistrând peste 1.000 de decese timp de patru zile consecutive. Brazilia și India – despre care epidemiologii spun că, probabil, se află încă la luni distanţă de atingerea maximului au depășit, de asemenea, 1 milion de cazuri.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe