Boiereală! Wimbledon împarte fondul de premii pentru tuneul din acest an jucătorilor, deşi competiţia nu se mai ţine!

Premiul alocat pentru turneul de tenis de la Wimbledon din acest an va fi distribuit către cei 620 de jucători care urmau să participe la turneul anulat, a spus vineri All England Lawn Tennis Club (AELTC).

Wimbledon, care a fost programat inițial pentru 29 iunie – 12 iulie, a fost anulat pentru prima dată de la al doilea război mondial din cauza pandemiei COVID-19 care a ucis mai mult de 44.000 de oameni în Regatul Unit.

“Suntem acum în situația de a aloca premii în bani celor 620 de jucători a căror clasament mondial i-ar fi permis să obțină intrarea în Campionatele 2020 prin acceptarea directă a tragerii principale sau a evenimentului de calificare”, a anunţat AELTC.

„Dintr-un total convenit de 10 milioane de lire sterline (12,60 milioane de dolari), AELTC va distribui premii în locul Campionatelor 2020 conform circumstanțelor acestui an și în spiritul distribuției de bani a premiilor AELTC din ultimii ani.”

AELTC a spus că 224 de jucători şi jucătoare vor primi cîte 12.500 de lire sterline fiecare, deoarece au fost pregătiți să concureze în tururile de calificare, în timp ce cei 256 de jucători de pe tabloul principal vor primi cîte 25.000 de lire fiecare.

Jucătorii de dublu vor primi 6.250 de lire fiecare, în timp ce jucătorii în scaune cu rotile și scaunul cu rotile sunt programaţi să obțină 6.000, respectiv 5.000 de lire sterline.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe