Alexe îşi ridică singur osanale!

Lui Costel Alexe pare că i-ar fi murit lăudătorii. Aşa că, în lipsă de personal calificat, ministrul Mediului se apucă să se laude singur. Ce să-i faci, n-are încotro, acuşi sînt alegerile locale, iar el se vrea preşedinte de Consiliu Judeţean. Scena aleasă pentru a-şi etala vizunea, pragmatismul etc. etc. a fost pagina sa de facebook.

”Am văzut mulți oameni politici sau chiar manageri ai unor firme private care chiar caută să facă acest lucru: să lase amprenta personală atâta vreme cât se află pe o poziție de lider.
Mi se pare că de multe ori mai curând este cazul ca liderii să aibă alte priorități decât să-și lege numele de un proiect fistichiu, viu colorat sau chiar fantasmagoric – gândit doar pentru a acumula notorietate.
Prioritatea nu este de a veni cu vreun proiect de care nu a mai auzit nimeni, ci de a găsi o soluție să deblochezi ce e încremenit și de pus la punct un plan care să aibă drept rezultat un șantier al unei autostrăzi, să te ții de termene precise și într-un orizont de timp ușor estimabil – autostrada funcțională. Asta e prioritatea în astfel de cazuri.
Iată de ce, în cazul Autostrăzii Unirii, care are și rolul de a lega direct Moldova și Republica Moldova de vestul țării și de Uniunea Europeană, primul pas făcut a fost să găsesc o soluție pentru a debloca proiectul podului peste Prut de la Ungheni. Ajuns aici, nu pot să nu vă spun că ceea ce nu a făcut guvernarea PSD timp de trei ani, am reușit eu după numai două ședințe. Tot proiectul era blocat și din cauza acestui pod. Nu am considerat că trebuie să fac un proiect nou, să mă individualizez.
Am preferat să iau un proiect existent și să întreb unde este blocat, care sunt motivele și ce se poate face să punem lucrurile în mișcare.
Același principiu l-am aplicat și în alte cazuri precum deblocarea SUMAL, refacerea urgentă a dialogului cu Comisia Europeană pe dosare complicate de mediu. Pe scurt, este vorba de fapte, cu siguranță, dar mi se pare important de subliniat că mereu este nevoie de o abordare deschisă și pragmatică. Vorbă deja intrată în folclor, „nu reinventăm roata și nici apa caldă”
a scris Alexe.

Din toată polologhia lui Alexe înţelegem un singur lucru referitor la autostrada mult visată. Sîntem tot acolo unde eram şi cu doi ani, cu un an sau cu şase luni în urmă. Adică la stadiul de hîrţogăreală. Dacă şi asta-i o realizare…

Trimiteti mai departe