”Jocurile Olimipice de la Tokyo ar putea fi defalcate” spun organizatorii!

Olimpiada de la Tokyo va fi, probabil,simplificată şi va fi o versiune redusă a ultimelor ediții ale Jocurilor ce se ţin odată la patru ani, a declarat marți președintele Comitetului Olimpic Japonez Yasuhiro Yamashita.
Japonia și Comitetul Olimpic Internațional au amânat Jocurile de la Tokyo până în 2021, în martie, din cauza pandemiei coronavirusului.
De atunci, organizatorii au vorbit despre încercarea de a simplifica evenimentul – care trebuia să înceapă peste 10 zile – pentru a reduce costurile și pentru a asigura siguranța sportivilor.

”Jocurile (obișnuiau) să fie superbe și extravagante,aşa au fost cele pe care le-am experimentat până acum …”, a declarat Yamashita, fost medaliat oliăic cu aur la judo.

„Dar nu cred că conceptul acestor jocuri va urmări aceste lucruri. Prima prioritate este să fii în siguranță. ”
Yamashita, instalat în funcția de președinte al JOC în iunie anul trecut în locul lui Tsunekazu Takeda, care este cercetat în legătură cu acuzații de corupție, a declarat că pandemia a făcut ca organizația sa să sufere financiar.

„În ceea ce privește următorul an fiscal (situația financiară a JOC) va fi destul de dur”, a spus el, după un prim an dificil de conducere. „… Cred că există o posibilitate mare ca să avem în vedere să împrumutăm bani.”
Situația în care un președinte al comitetului olimpic al unei țări gazdă este schimbat cu un an înaintea Jocurilor „nu ar trebui să se întâmple”, a adăugat el.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe